Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Νέες αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Αλλαγές προανήγγειλε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας μέσα από δηλώσεις του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.  Το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα ξεκινήσει η συζήτηση επί του θέματος η οποία αναμένεται να διαρκέσει αρκετό διάστημα καθώς θα συνεδριάσουν όλα τα συμβούλια ενώ θα τοποθετηθεί επί του θέματος και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το θέμα των δομικών αλλαγών θα τεθεί αρχικά στη διακομματική επιτροπή και ακολούθως στα υπόλοιπα Συμβούλια. «Το θέμα των δομικών αλλαγών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, θα το ανοίξουμε φέτος και όχι, για να το κλείσουμε μέσα σε έναν μήνα» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος  επεσήμανε ότι από το Σεπτέμβριο θα τους απασχολήσει αποκλειστικά η «Στοιχειώδης Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση-Παιδεία» και ξεκαθάρισε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν αλλαγές ούτε στο νομικό πλαίσιο του 4009/2011 που αφορά την Τρτιοβάθμια Εκπαίδευση, ούτε και στο ν4186/2013 για το νέο Νέο Λύκειο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στην Επιτροπή ανέφερε ότι το ν.4009/2011 και το ν.4186/2013, «Νέο Λύκειο και Δομική Αλλαγή στα Πανεπιστήμια», δε θα τους πειράξει. Όπως είπε: «Όχι για λόγους συντήρησης, αλλά για να αποφύγουμε αυτό που είπε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, το είπαμε χθες επανειλημμένως και εγώ και ο κ. Υφυπουργός, ότι δεν είναι σωστό πριν καν εφαρμοστεί μια δομική αλλαγή να την αλλάζεις. Είναι λάθος να θέλεις να συνδέσεις το όνομά σου με επιπόλαιες αλλαγές που τελικώς «τρελαίνουν» την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς, τα παιδιά, τους καθηγητές και τους δασκάλους».

Πηγή: news.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!