Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Να πληρωθούν όλοι οι αγρότες μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, ζήτησε η ΕΑΣ Νάξου

39549

Πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής η προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου με την αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ((Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), Δήμητρα Χαλικιά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός αγροτών της Νάξου στο ζήτημα της καταβολής των επιδοτήσεων. Τι συζητήθηκε, τι ζήτησε η ΕΑΣ Νάξου.

Η αντιπροσωπεία της ΕΑΣ Νάξου, απαρτιζόταν από τον πρόεδρο, Δημήτρης Καπούνη, το διευθυντή, Δημήτρη Βερνίκο, τον  προϊστάμενο του Τμήματος Επιδοτήσεων, Νίκο Δημητροκάλλη και τους υπαλλήλους, Αντώνη Γεωργού και Αντρέα Αρσένη.

Όπως δήλωσε στο Naxos News μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, στη συνάντηση με την αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, παρουσιάστηκε αναλυτικά η πραγματική εικόνα όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαφοροποιήσεις στο ζήτημα των επιδοτήσεων και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες της Νάξου, πολλοί από τους οποίους είδαν τα ποσά να μειώνονται δραστικά και αρκετοί να είναι «έξω» από την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της ΕΑΣ Νάξου συναντήθηκε και με τους προϊσταμένους των τμημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ που διεξάγουν τους ελέγχους, τους οποίους ενημέρωσαν αναλυτικά και οι οποίοι κατέγραψαν τα αιτήματα που υπέβαλε η ΕΑΣ Νάξου.

Το βασικό αίτημα, που υπεβλήθη, διευκρινίζει ο κ. Καπούνης, είναι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να έχουν πληρωθεί όλοι οι αγρότες της Νάξου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν έλαβαν τον Οκτώβριο την προκαταβολή.

Όπως εξήγησαν πάντως οι αρμόδιοι του ΟΠΕΚΕΠΕ, η αποπληρωμή του 90% των αγροτών σε όλη τη χώρα θα ολοκληρωθεί εντός του α΄ εξαμήνου του 2014.

«Στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας για αποπληρωμή των αγροτών της Νάξου μέχρι το τέλος του χρόνου, θα συνατήσουμε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης», σημει΄βνει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου.

Πηγή: http://www.naxos-news.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!