Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Ξεκινάει απο 1η Μαϊου η αντίπυρική περίοδος- Ενημέρωση απο το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου

image

Μπαίνουμε στην Αντιπυρική Περίοδο, προσέχουμε όλοι το όμορφο Νησί μας.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1Η ΜΑΪΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗ

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές ευθύνες θα είναι όσοι από την Παρασκευή 1η Μαϊου παραβούν τη νομοθεσία και αγνοήσουν τις συστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς ξεκινάει η επίσημη αντιπυρική περίοδος η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

Για τους επόμενους 6 μήνες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση φωτιά ή εργασιών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά χωρίς την έγγραφη άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη αμέλεια, ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες σε συνδυασμό με το έντονο γεωφυσικό ανάγλυφο, ευνοούν την ταχεία εξάπλωσή τους. 

Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ο κάθε ένας ξεχωριστά, είναι να τις περιορίσουμε, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης.

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια

Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.
Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα. Το τσιγάρο αποτελεί αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
Δεν εκτελούμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Πως πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά

Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.
Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο μας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνείστε στο 112, το οποίο είναι επίσης αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!