Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Ξεκινά η κατασκευή 9 αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες.

download (1)

Εγκρίθηκαν με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία εννέα μεγάλων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 218,5 MW στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και “Ανδρο του νομού Κυκλάδων, καθώς και για τη διασύνδεση των αιολικών πάρκων με το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης στην Αττική μέσω γραμμής μεταφοράς 150 κιλοβόλτ. Με την ίδια απόφαση απορρίφθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία άλλου αιολικού πάρκου ισχύος 36,8MW στην “Ανδρο.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ η κατασκευή των έργων αυτών, θα αποφέρει περίπου 262 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, ενώ κατά τη λειτουργία τους θα παράγουν ετησίως περίπου 506 GWh «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας, που αντιστοιχεί περίπου στο 1% της ηλεκτρικής ζήτησης στο διασυνδεδεμένο ηλεκτρικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη διασύνδεση των Κυκλάδων, ύψους 400 εκατ. ευρώ που υλοποιείται σε τρεις φάσεις ενώ πρόσφατα εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για άλλα επτά μεγάλα αιολικά πάρκα στο ηπειρωτικό σύστημα, συνολικής ισχύος 204,2 MW, η κατασκευή των οποίων αναμένεται να αποφέρει περίπου 245 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!