Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Οι αντίπαλοι της Σύρου στην κούρσα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

syros

Μεγαλώνει κι άλλο ο κατάλογος με τις ελληνικές πόλεις που θέλουν να διεκδικήσουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021. Όπως είναι γνωστό μία εξ αυτών είναι και η Σύρος, κάτι το οποίο έχει επισημοποιηθεί με απόφαση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και με ανάθεση σε εξειδικευμένη εταιρία τη δημιουργία του φακέλου προετοιμασίας.

Τον Οκτώβριο επισημοποιήθηκε η κοινή υποψηφιότητα του Πειραιά και της Σαλαμίνας με τις ευλογίες της ελληνικής Πολιτείας η οποία φαίνεται να ισχυροποιείται με μια σειρά από έργα που προετοιμάζονται. Επίσης, ιδιαίτερες «ζεστές» παρουσιάζονται δύο μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου, η Τρίπολη και η Καλαμάτα με τους Δήμους τους να έχουν πάρει αποφάσεις για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2021 και να ξεκινούν την προετοιμασία τους.

Αρχικό ενδιαφέρον είχαν δείξει επίσης η Καβάλα και η Ξάνθη, ωστόσο για την ώρα δεν έχουν παρθεί ούτε αποφάσεις Δήμων, ούτε και φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη δραστηριότητα για το θέμα.

Ανοιχτό είναι πάντα το ενδεχόμενο να εμφανιστούν κι άλλες πόλεις, μιας και η υποβολή φακέλων – υποψηφιότητα θα γίνει το φθινόπωρο του 2015.

Πηγή :http://cyclades24.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!