Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Οι δήμαρχοι των Κυκλάδων τίμησαν τον αντιπερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Πουσσαίο

Σε μια λιτή, πλην όμως πλούσια σε απολογισμό και συναισθήματα εκδήλωση που διοργάνωσε το Τοπικό Παράρτημα Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, τιμήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 9/8 στη Νάξο για την πολύχρονη και πολυεπίπεδη ενεργό συμμετοχή και προσφορά του στην ανάπτυξη της Ίου και των Κυκλάδων γενικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της ορθόδοξης και καθολικής εκκλησίας, δήμαρχοι των Κυκλάδων, μέλη της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων, Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ο έπαρχος Π.Ε. Νάξου, ο πρώην έπαρχος Νάξου και ο πρώην δήμαρχος Νάξου, ο αναπληρωτής διοικητής Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου…

Πρώτος μίλησε για τον τιμώμενο, ως δήμαρχος-οικοδεσπότης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, τονίζοντας, ότι η συνέπεια, η υπευθυνότητα και η ακεραιότητα, το ήθος του και η υψηλή αίσθηση του καθήκοντος που επέδειξε επί 25 χρόνια της αδιάλειπτης ενασχόλησής του με τα κοινά, πρέπει να αποτελούν πρότυπο για όλους.

Ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, Βαγγέλης Στρατούρης, εξέφρασε την απεριόριστη εκτίμηση του διοικητικού συμβουλίου και τις ευχαριστίες του σωματείου προς τον αντπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Πουσσαίο.

Για την εξαίρετη, όπως τη χαρακτήρισε πορεία του Γιώργου Πουσσαίου, μίλησε στο Naxos News, ο πρώην δήμαρχος Νάξου,
Βασίλης Κόκκοτας.

Ο δήμαρχος Άνδρου, Γιάννης Γλυνός, επισημαίνοντας, ότι ηθικός αυτουργός και για τη δική του αποχώρηση μετά από 30 χρόνια ενεργούς δράσης στην αυτοδιοίκηση είναι ο Γιώργος Πουσσαίος, τόνισε την αναγκαιότητα καταγραφής όλων αυτών που κατακτήθηκαν τα χρόνια που πέρασαν για να τα γνωρίσουν οι κοινωνίες και ιδιαίτερα οι μελλοντικές γενιές των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών για να αποκτήσουν αυτογνωσία και να μη χαθούν στην παγκοσμιότητα και στην τεράστια πολλές φορές άχρηστη πληροφόρηση.

Για την 25ετή πορεία του Γιώργου Πουσσαίου στην αυτοδιοίκηση και για την απόφαση του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου να τον βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση, μίλησε ο πρόεδρός του,δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης, Γιάννης Δεκαβάλλας, αναφέροντας:

  • Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο κ. Γιάννης Δεκαβάλλας στο ΗΧΗΤΙΚΟ στο ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Ο Γιώργος Πουσσαίος μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Γαλλία, επιστρέφοντας το 1979 στην Ελλάδα εργάστηκε μέχρι το 1987 εργάστηκε σε ναυτιλιακή εταιρεία ως υπεύθυνος του τμήματος διμερών μεταφορών μεταξύ Ελλάδας και πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Το 1987 εγκαταστάθηκε στην Ίο και ασχολήθηκε ως μελισσοκόμος-βιοκαλλιεργητής.

Η πορεία του στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ξεκίνησε με την εκλογή του το 1991 ως πρόεδρος της τότε Κοινότητας Ίου, ενώ μετά την ανάδειξη της Κοινότητας σε Δήμο Ιητών το 1994 και από τότε επί τέσσερις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, εκλεγόταν δήμαρχος Ιητών. 

Ανέπτυξε σημαντικό έργο ως προς τις υποδομές και τις υπηρεσίες του νησιού σε όλους τους νευραλγικούς τομείς.

Το 1991 ίδρυσε την Τουριστική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Ίου, μέσω της οποίας αναπτύσσει δράσεις στο χώρο του τουρισμού, καθώς και το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου «ΔΑΦΝΗ» στο οποίο σήμερα συμμετέχουν οι περισσότεροι νησιωτικοί δήμοι της χώρας και οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Έχει διατελέσει πρόεδρος στην Επιτροπή Νησιωτικότητας της πρώην Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Κυκλάδων και στο ενεργειακό γραφείο Ίου Αιγαίου, του οποίου υπήρξε και ιδρυτής, όπως επίσης και του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Ίου, Σικίνου, Φολεγάνδρου, Ανάφης, μέλος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων, του Συνδέσμου Νησιωτικών Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων Κεντρικής Ένωσης Δήμων, του περιφερειακού συμβουλίου 2000-2006 και της Επιτροπής Παρακολούθησης και ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου, του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Κυκλάδων, του Κέντρου Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ» Κυκλάδων κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών και της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Νομού Κυκλάδων.

Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο των Δημάρχων κατά της Κλιματικής Αλλαγής.

Από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι το Δεκέμβριο του 2010 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Τουρισμού στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, προωθώντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, προήδρευσε στη Διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων, ενώ την περίοδο της θητείας του κατάρτισε τους οδηγούς εφαρμογής του ΕΣΠΑ Τουρισμού.

Από τον Ιανουάριο του 2011 ασκεί τα καθήκοντά του ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

Εμπνευστής πολλών καινοτόμων δράσεων, που εδώ και 15 χρόνια είχε επισημάνει τη χρησιμότητα των υδροπλάνων στον τομέα των νησιωτικών μεταφορών.

Ως άνθρωπος, απλός, ταπεινός και προσιτός, που ξέρει να συγχωρεί εύκολα, που δεν αλλοτριώθηκε από την εξουσία, υπομονετικός και ιδιαίτερα ανθεκτικός στις δύσκολες και αντίξοες καταστάσεις, που ενίοτε αντιμετώπιζε με «άγριο» χιούμορ που κάποιες φορές ξεπερνούσε τα όρια.»

Ο κ. Δεκαβάλλας, ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του πολιτικού και ανθρώπου, Γιώργου Πουσσαίου, δήλωσε υπερήφανος γιατί εδώ και δεκαετίες τους δένει μια στενή και αδελφική φιλία. Επισήμανε δε ότι η αυτοδιοίκηση από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα είναι φτωχότερη μετά την αποχώρηση του Γιώργου Πουσσαίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος, φανερά συγκινημένος, καθ’ όλη τη διαρκεια της εκδήλωσης, μιλώντας για την πολύχρονη πορεία του στο χώρο της αυτοδιοίκησης, δήλωσε ότι αισθάνεται τυχερός και ευγνώμων για την επιλογή που έκανε να ασχοληθεί με τα κοινά.

Οι δήμαρχοι, Τήνου-Παναγιώτης Κροντηράς, Σίφνου-Ανδρέας Μπαμπούνης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Νίκος Μαράκης

Οι δήμαρχοι, Τήνου-Παναγιώτης Κροντηράς, Σίφνου-Ανδρέας Μπαμπούνης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Νίκος Μαράκης

Ο δήμαρχος Άνδρου-Γιάννης Γλυνός, ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων, Λεονάρδος Χατζηανδρέου, οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ο υποψήφιος βουλευτής, Γιάννης Βλασερός

Ο δήμαρχος Άνδρου-Γιάννης Γλυνός, ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων, Λεονάρδος Χατζηανδρέου, οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ο υποψήφιος βουλευτής, Γιάννης Βλασερός

Μηνύματα 

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, στο μήνυμα που απέστειλε, επισήμανε ότι παρά τις πολιτικές διαφορές που είχε με το Γιώργο Πουσσαίο ιδιαίτερα όσον αφορά την αντιμετώπιση των μνημονιακών πολιτικών, στα χρόνια της παράλληλης διαδρομής τους στα κοινά των Κυκλάδων, πιστεύει ότι υπήρξε αλληλοεκτίμηση όσο και σε πολλές περιπτώσεις κοινές προσπάθειες  για την ανάδειξη των προβλημάτων των νησιών και κυρίως για την ανάδειξη της νησιωτικότητας.

Σε μια εποχή βαθειάς κρίσης θεσμών και αξιών, η απόφαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου να τιμήσει το Γιώργο Πουσσαίο έρχεται να τονίσει τη διαχρονικότητα των ιδεών και αξιών, που υπηρέτησε σε ΄όλη τη διάρκεια της δημόσιας πορείας του, τόνισε στο μήνυμά του ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κυκλάδων, Παναγιώτης Ρήγας, που δήλωσε ευτυχής που τον τιμά με τη φιλία του και εξέφρασε τη λύπη του γιατί προγραμματισμένο από καιρό ταξίδι δεν του επέτρεψε να παρευρεθεί. 

Επιστολή του Δικτύου «ΔΑΦΝΗ», του οποίου υπήρξε και ο πρώτος πρόεδρος, αναφερόταν στις σημαντικές πρωτοβουλίες και πολυεπίπεδες δράσεις που ανέπτυξε ο Γιώργος Πουσσαίος.

Την εκδήλωση παρουσίασε η υπάλληλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Νομική Υπηρεσία και στενή συνεργάτις του αντιπεριφερειάρχη, Κατερίνα Σιγάλα.

Ο έπαρχος Π.Ε. Νάξου, Λάζαρος Θεόφιλος, ο πρώην έπαρχος Νάξου, Βασίλης Κορρές και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αμοργού, Γιώργος Φωστιέρης

Ο έπαρχος Π.Ε. Νάξου, Λάζαρος Θεόφιλος, ο πρώην έπαρχος Νάξου, Βασίλης Κορρές και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αμοργού, Γιώργος Φωστιέρης

Ο δημοτικός σύμβουλος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων της μείζονος μειοψηφίας, Ευστάθιος Αγγελής με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Ο δημοτικός σύμβουλος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων της μείζονος μειοψηφίας, Ευστάθιος Αγγελής με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

αρχείο λήψης (5)

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τη δημαρχεύουσα Μυκόνου, Ειρήνη Γρυπάρη, που λόγω καθυστέρησης του πλοίου έφτασε στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών, όπου έγινε η τιμητική εκδήλωση μετά την ολοκλήρωσή της

Πηγη: http://www.naxos-news.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!