Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Οι Κυκλάδες στο «κάδρο» του Κινέζικου τουρισμού

kinezoi

Μετά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, που ήδη έχουν καταγραφεί ως γνωστοί και – ως ένα βαθμό – δημοφιλείς προορισμοί των Κινέζων τουριστών, σημαντικά βήματα για την προσέλκυση επισκεπτών από τη μεγάλη αυτή ασιατική αγορά έχουν γίνει από τη Μήλο αλλά και την Πάρο.

Ουσιαστικό ρόλο στην ανάδειξη των προορισμών των νησιών έπαιξε ο φιλέλληνας Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα κ.Ντού Τσί Γουέν ο οποίος επισκέφθηκε τους προορισμούς , συνομίλησε με τις δημοτικές Αρχές και γνώρισε από κοντά το τουριστικό προϊόν κάθε τόπου.

Κυρίαρχα στοιχεία είναι η γραφικότητα, η ιστορία, ο πολιτισμός, η μορφολογία του εδάφους και η γαστρονομία που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Κινέζων τουριστών.

Η συγκεκριμένη κατηγορία τουριστών, πέρα από την αριθμητική της αξία, έχει και το πλεονέκτημα ότι ταξιδεύει κυρίως σε εκτός αιχμής περίοδο. Το γεγονός αυτό αναμένεται να συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν αλλά και στην αύξηση του μέσου όρου παραμονής, που στις Κυκλάδες, σε συνάρτηση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, είναι χαμηλός. Αν μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα ο ίδιος ο Κινέζος Πρέσβης σε ομιλία του στη Μήλο, υπολογιστεί ότι το 2012 ταξίδεψαν στην Ευρώπη 100.000 τουρίστες από την Κίνα, εκ των οποίων οι 21.000 είχαν ως πρώτο σταθμό προορισμού την Ελλάδα, τα οφέλη είναι αυταπόδεικτα.

Πολύ περισσότερο, όταν, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του κ. Ντού , το 2013 αναμένεται να κλείσει με 50% αύξησησυγκριτικά με το 2012, με προοπτική να συνεχισθούν οι αυξητικοί ρυθμοί και για τα επόμενα χρόνια. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι και η μέση κατά κεφαλή δαπάνη που υπερβαίνει κατά πολύ το μέσο όρο των ταξιδιωτών από άλλες χώρες, αφού το 2012 ταξίδεψαν 83 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο και ξόδεψαν 85 δισεκατομμύρια δολάρια !

Με τη συστηματική προσπάθεια των τοπικών παραγόντων που φιλοξένησαν το τελευταίο διάστημα αρκετούς ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από την Κίνα, ανοίγονται σημαντικές προοπτικές για τα τέσσερα αυτά νησιά των Κυκλάδων. Πολύ περισσότερο, αφού με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που αναδείχθηκαν, κάθε προορισμός μπορεί να προσελκύσει διαφορετικές κατηγορίες τουριστών από τη χώρα αυτή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αναμένεται ανακατανομή του υπάρχοντος ρεύματος, αλλά  αύξηση του αριθμού του εισερχόμενου τουρισμού.

Πηγή: http://cyclades24.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!