Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Οι συναντήσεις του Γ.Γ. Αποκεντρωμένη Διοίκησης στη Σύρο

Με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Πουσσαίο, τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα, καθώς και με τους νεοεκλεγμένους αντιπεριφερειάρχη και δήμαρχο κ.κ. Γιώργο Λεονταρίτη και Γιώργο Μαραγκό αντίστοιχα, συναντήθηκε ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Σπύρος Σπυρίδων, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Περιφέρειας και του Δήμου, στην οικονομία του νησιού και στην αναπτυξιακή του προοπτική.

Επίσης, συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Β’, τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου Πέτρο Στεφάνου, αλλά και με εκπροσώπους των στρατιωτικών, λιμενικών και αστυνομικών αρχών του νησιού.

Ο Γενικός Γραμματέας είχε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Επίσης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, αναφέροντας ότι βασικός στόχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  είναι η συμβολή στην ανάπτυξη της οικονομίας του νησιωτικού χώρου. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι για το σκοπό αυτό  η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα αποτελέσει τον εγγυητή και τον καταλύτη της «πολυεπίπεδης διακυβέρνησης», της συνεργασίας δηλαδή των αυτοδιοικητικών θεσμών με το κεντρικό κράτος.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!