Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Ομιλία Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου στο Διεθνές Συνέδριο Ποιμαντικής Διακονίας «ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ»

unnamed (1)

Η έναρξη του 3ου Διεθνούς Συνέδριου της Ποιμαντικής Διακονίας στη Ρόδο, σηματοδοτεί την προσπάθεια της Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου να δώσει απάντηση και διέξοδο στο αδιέξοδο του σύγχρονου ανθρώπου, και παράλληλα να καταδείξει την χρησιμότητα της δημιουργίας του ‘’Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον χώρο της Υγείας’’.

Το Πατριαρχικό Δίκτυο με έναν μάλιστα έντονα επιμορφωτικό, κοινωνικό, φιλοσοφικό αλλά και ιατρικό χαρακτήρα, δίνει στους συνέδρους την δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων βάσει εμπειριών, σε θέματα ποιμαντικής διακονίας, που σχετίζονται με την φροντίδα των ασθενών, και της δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, γιατί έχει ως κύριο σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν στον άνθρωπο-ασθενή με μια αρτιότερη και υψηλότερη ποιότητα στο χώρο της υγείας και της ποιμαντικής.

unnamed (2)

Πρόσφατα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επεσήμανε, ότι όλοι μας έχουμε κληθεί να διακονήσουμε το ‘’Μέγα Τραύμα‘’ και το ‘’Μέγα Θαύμα‘’ τον Άνθρωπο.

Δικαιολογημένα επομένως η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου, αποφάσισε την πραγματοποιήσει του 3ου Διεθνούς Συνέδριου της Ποιμαντικής Διακονίας και για 3η μάλιστα συνεχή φορά στη φιλόξενη Ρόδο.

unnamed

Με σπουδαίους συνέδρους που προέρχονται από Μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου από Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησιές και Θεολογικές Σχολές καθώς και από έγκυρους επιστήμονες της Διεθνούς και Ακαδημαϊκής κοινότητας όπως και εκείνης των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της Ελλάδος και του Εξωτερικού, κηρύσσω την έναρξη του 4 ημέρου Διεθνούς Συνεδρίου, ευχόμενος ευόδωση των εργασιών και επιπρόσθετα εκφράζω την ευχή όπως η 4η φορά της Συνεδριακής Συνάντησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία να λάβει χώρα ξανά στο όμορφο και πάντα φιλόξενο νησί της Ρόδου.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψω να εκφράσω από καρδιάς, τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Συνεδρίου Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο, όπως και σε όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής που εργάστηκαν αόκνως με ζήλο, συνέπεια και ενθουσιασμό για να πραγματοποιηθεί και να λάβει σήμερα ‘’σάρκα και οστά’’ η Θεάρεστη αυτή εκδήλωση.

Και πάλι θερμά συγχαρητήρια.

 

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!