Αντιμέτωποι με πολλές εκπλήξεις ήρθε το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου το τάγμα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων του Στρατού.
Κλήθηκαν να εξουδετερώσουν από… αντιαρματική νάρκη σε παραλία έως και οπλισμένα βλήμα των 100 χλς σε σκουπιδότοπο στην Ίο!
Συγκεκριμένα, στην Κύθνο ζητήθηκε από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) να καταστρέψει μία αντιαρματική νάρκη που βρίσκονταν σε παραλία της από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στη συνέχεια, έσπευσαν στην Ίο για να «αντιμετωπίσουν» ένα οπλισμένο βλήμα των 100 χλς το οποίο βρέθηκε σε σκουπιδότοπο του νησιού, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία.
Σύμφωνα με το ΓΕΣ, το βλήμα αυτό όπως και τα άλλα ανήκουν στην εποχή του Β” Παγκοσμίου Πολέμου και του εμφυλίου πολέμου που ακολούθησε στην Ελλάδα.
Βλήματα βρέθηκαν και στην περιοχή της Θήβας αλλά και στο Περιβόλι Δομοκού όπου εκεί κατασκευάζεται δρόμος. Ευτυχώς σε όλες τις περιπτώσεις ενήργησε αποτελεσματικά το ΤΕΝΞ πριν να υπάρξει καμία άσχημη έκπληξη.
Γ.Κοκ.
Πηγή: http://newpost.gr