Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Δήμαρχος Άνδρου στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας: «Από τους 10 αγροτικούς γιατρούς που προβλέπει το οργανόγραμμα έχουμε μόνο 3»

PicMonkey Collage

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας στον τομέα της υγείας μίλησε σήμερα  το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ «Τώρα» και το απόγευμα στη ραδιοφωνική εκπομπή «City Σκάϊ Lights», ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης.

Ο κ. Δήμαρχος κατά της συζήτησή του με τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ εστίασε  στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στο νησί μας, λόγω της έλλειψης αγροτικών ιατρών ενώ ξεκαθάρισε πως η κατάσταση ελέγχεται λόγω της υπερπροσπάθειας που καταβάλλουν οι μόνιμοι γιατροί. Παράλληλα τόνισε πως τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζονται στο Κόρθι το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει κανέναν γιατρό, παρότι κατασκευάστηκε το 2007 πολυδύναμο ιατρείο που στοίχισε 500.000 ευρώ κι αυτή τη στιγμή είναι άδειο. Καταθέτοντας τη δική του πρόταση ξεκαθάρισε  πως πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για τους αγροτικούς γιατρούς  και να επανέλθουν οι παλαιότερες διατάξεις, ώστε να είναι υποχρεωτική η θητεία. «Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν ειδικότητα χωρίς αναμονή. Αν εφαρμοστούν οι προτάσεις τα προβλήματα των νησιών και των ακριτικών περιοχών θα λυθούν σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Τώρα» με Άννα Μπουσδούκου. Ο Δήμαρχος Άνδρου μιλά για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας στο 15ο λεπτό:
http://

«Από τους 10 αγροτικούς γιατρούς που προβλέπει το οργανόγραμμα έχουμε μόνο 3», επεσήμανε ο Δήμαρχος στην εκπομπή «City Σκάϊ Lights»

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Μαρίας Αναστασοπούλου σχετικά με το πόσους γιατρούς είχε το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι, ο Δήμαρχος Άνδρου επεσήμανε πως υπάρχει ικανός αριθμός μόνιμων ιατρών ώστε να αντιμετωπίζεται η καθημερινότητα στο νησί,  ξεκαθάρισε όμως ότι η κατάσταση ελέγχεται λόγω της υπερπροσπάθειας που καταβάλλουν οι γιατροί και το προσωπικό. Συνεχίζοντας τόνισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι δεν υπάρχει επαρκής αριθμός αγροτικών γιατρών, οι οποίοι στελεχώνουν τα Περιφερειακά Ιατρεία του νησιού. «Για την Άνδρο το οργανόγραμμα προβλέπει 10 αγροτικούς ιατρούς και αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο τρεις οι οποίοι δεν φτάνουν για να καλύπτονται ούτε οι εφημερίες στην Κεντρική Μονάδα που είναι το Κέντρο Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Μάλιστα ο κ. Σουσούδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα Κορθίου η οποία εδώ και δύο χρόνια παραμένει χωρίς αγροτικό γιατρό.

Απαντώντας στην ερώτηση, αν παρουσιάστηκαν προβλήματα κατά τη θερινή περίοδο ο κ. Δήμαρχος τόνισε δεν αντιμετωπίστηκαν σοβαρά ζητήματα, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά ότι γίνεται υπερπροσπάθεια από τους μόνιμους γιατρούς. Σχολιάζοντας ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Κολοκυθάς ανέφερε πως ένα νησί δεν μπορεί να στηρίζεται στην προσπάθεια και το φιλότιμο των γιατρών, τονίζοντας πως οι επτά κενές θέσεις πρέπει απαραίτητα να πληρωθούν, από τη στιγμή που ανά την Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι γιατροί, χαρακτηρίζοντας τα όσα συμβαίνουν παράλογα και στα όρια της παράνοιας.

«Πρέπει οπωσδήποτε να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία. Αν θέλουμε να μιλάμε για τουρισμό, επάνοδο των οικογενειών στα νησιά και επιστροφή στον τόπο τους και προκειμένου να αισθάνονται ασφάλεια αυτοί που επισκέπτονται το νησί, πρέπει οι παροχές υγείας να είναι άρτιες και όχι όπως είναι αυτή τη στιγμή», ξεκαθάρισε ο κ. Σουσούδης. 

Ερωτηθείς ο Δήμαρχος για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα, για την στελέχωση των δομών Υγείας, επεσήμανε πως ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες που νησιωτικές περιοχές. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, επισημαίνοντας πως τέθηκαν τα προβλήματα της υγείας, τα οποία εντοπίζονται τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. Τόνισε δε, πως οι Δήμαρχοι έχουν λάβει υποσχέσεις ωστόσο ξεκαθάρισε πως πρέπει να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς, όχι μόνο οικονομικά αλλά και επαγγελματικά, να γίνουν έξυπνες κινήσεις οι οποίες έχουν ήδη προταθεί, προκειμένου να μπορούν  οι γιατροί να έρχονται στα νησιά αλλά και στις ακριτικές περιοχές.

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!