Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Θωμάς Σωτρίλλης νέος πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου

sotrillis

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ Δωδεκανήσου παραχώρησε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παρακολουθήσει την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση της συμπρωτεύουσας και να έχει συναντήσεις με άλλους περιφερειάρχες.

Όπως αναφέρει η dimokratiki,gr στη συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αναφέρθηκε και στην εκλογή του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθούν, την προσεχή Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, στη Σύρο.

«Έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό στη θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου να τοποθετηθεί ο κ. Θωμάς Σωτρίλλης. Θα πρέπει ίσως να εξετάσει το θέμα της απασχόλησής του στο νοσοκομείο Ρόδου. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα οριστικοποιηθεί η απόφασή μου», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Στην Οικονομική Επιτροπή η παράταξη του κ. Γιώργου Χατζημάρκου θα εκλέξει πέντε άτομα, ενώ τρία θα προταθούν από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.
«Θα προταθούν από την παράταξή μας οι κκ. Χρήστος Μπάρδος, Χαρούλα Γιασιράνη, Χρήστος Ευστρατίου, Χριστιάνα Πάπιτση και Ευριδίκη Νάκη», ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος και διευκρίνισε πως στη θέση του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής θα τοποθετηθεί κάποιος από τους αντιπεριφερειάρχες.
Σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση των ονομάτων στελεχών της παρατάξεώς του, που θα τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
«Τα ονόματα των έξι αντιπεριφερειαρχών θα ανακοινωθούν μετά την εκλογή του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Θα οριστούν τέσσερις αντιπεριφερειάρχες από τα Δωδεκάνησα και δύο από τις Κυκλάδες. Η προεδρία του περιφερειακού συμβουλίου στο ήμισι της θητείας θα είναι σε Δωδεκανήσιο περιφερειακό σύμβουλο και στο υπόλοιπο σε Κυκλαδίτη», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος και συμπλήρωσε πως θα οριστούν και εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι.
«Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη ο αριθμός των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων. Εξετάζω τις αρμοδιότητες που θα έχουν και σύντομα θα οριστικοποιήσω τις αποφάσεις μου», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
«Καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να προχωρήσουμε στον ορισμό διοικήσεων σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα της Περιφέρειας», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!