Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο φόρος που θα πληρώσετε σύμφωνα με το νέο ΕΝΦΙΑ ανά Δημοτική Ενότητα στην Άνδρο

Οι βουλευτές του Γ θερινού τμήματος της βουλής αναμένεται να συζητήσουν και να ψηφίσουν τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα κατατεθούν στην βουλή στις 26 Αυγούστου. 

Διαδικασίες εξπρές για τη νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικού φόρου στους 4.000 οικισμούς που πήραν φωτιά μετά τις αλλαγές στον προσδιορισμό της αξίας γης επιχειρεί να δρομολογήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Για να πετύχει το στοίχημα όμως, θα πρέπει να βάλει το χεράκι της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όταν με το καλό επιστρέψει στο γραφείο της η κ. Σαβαΐδου η οποία για προσωπικούς λόγους απουσίαζε αυτήν την εβδομάδα.

Μπορεί η παράταση της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης έως το τέλος Σεπτεμβρίου που ανακοίνωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος να δίνει την ψευδαίσθηση επαρκούς χρόνου για να εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά, όμως είναι σαφές πως όσο καθυστερεί η έκδοση νέων εκκαθαριστικών τόσο το αίμα των φορολογουμένων αργεί να κατέβει από το κεφάλι. Κι αυτό δεν το θέλει καμία κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του euro2day.gr η τεχνική φόρμουλα για να γίνει νέα εκκαθάριση σε δεκάδες ή και σε εκατοντάδες χιλιάδες παραφουσκωμένα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, μετά τον λανθασμένο υπολογισμό, δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Όπως διευκρίνιζαν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η νέα εκκαθάριση θα γίνει σε όλες τις περιοχές όπου δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν πως αν οι τιμές του 2013 είναι υψηλότερες σε σχέση με αυτές που προέκυψαν κατά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, θα μετρήσουν οι τιμές του 2014. Υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις όπου η εκκαθάριση των φετινών φόρων ακινήτων, έγινε με χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι. Οι φορολογούμενοι αυτοί όμως είναι μειοψηφία.

«Σε κάθε περίπτωση η νέα εκκαθάριση θα γίνει προς όφελος του φορολογουμένου. Αν με τις τιμές του 2013 έβγαινε μικρότερος φόρος τότε θα μετρήσουν του 2013, αλλιώς του 2014» ανέφερε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας και την σχετική απόφαση του Γ. Μαυραγάνη στην Άνδρο οι τιμές για να υπολογίσετε τον ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσετε  διαμορφώνονται ως εξής:
 Δημοτική Ενότητα Άνδρου 15,00 ευρώ
 Δημοτική Ενότητα Κορθίου 15,00 ευρώ
 Δημοτική Ενότητα Υδρούσας 10,60 ευρώ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!