Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Πάνω από 30 ορειβάτες θεωρούνται νεκροί μετά την έκρηξη του Οντάκε

Πάνω από 30 ορειβάτες θεωρούνται νεκροί μετά την έκρηξη του Οντάκε

Περισσότεροι από 30 ορειβάτες εκτιμάται ότι είναι νεκροί, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε το Σάββατο στην Ιαπωνία. 

Οι ορειβάτες βρέθηκαν κοντά στο σημείο της έκρηξης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας και να εκτοξευτούν πέτρες και βράχια, εγκλωβίζοντας στην πλαγιά δεκάδες ορειβάτες.

Διασώστες που βρήκαν τους ορειβάτες κάνουν λόγο για «καρδιοαναπνευστική ανακοπή», αλλά δεν ανακοίνωσαν τον θάνατό τους. Ο όρος χρησιμοποιείται συχνά από τις ιαπωνικές αρχές μέχρις ότου ο θάνατος των θυμάτων να επιβεβαιωθεί από τους γιατρούς.

19543938_Japan_Volcano_JPEG_09265.limghandler

Οι ορειβάτες εντοπίστηκαν κοντά στην κορυφή του Οντάκε, το οποίο υψώνεται στα 3.067 μέτρα ανάμεσα στις περιφέρειες Ναγκάνοκαι Γκίφου.

Το ηφαίστειο εξερράγη χωρίς προειδοποίηση το μεσημέρι του Σαββάτου, εγκλωβίζοντας δεκάδες ορειβάτες, μεταξύ αυτών και παιδιά.

Οι περισσότεροι κατάφεραν να κατέβουν από το βουνό μέχρι το βράδυ, όμως μερικές δεκάδες (τουλάχιστον 30) πέρασαν τη νύχτα σε καταφύγια.

Περισσότερα από 40 άτομα έχουν τραυματιστεί, πολλά από αυτά με σπασμένα κόκαλα, ενώ οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν και άλλους ορειβάτες.

Περίπου 550 στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

19543954_Japan_Volcano_JPEG_0332d.limghandler

19543984_Japan_Volcano_JPEG_08e9f.limghandler

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!