Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Πάπιτσης Γιώργος: Η Σύρα δεν μπορεί να χτίσει το μέλλον της σε ερείπια.

papisis

Η Σύρα και οι Δημότες της περνούν το δικό τους Γολγοθά καθώς η κρίση η Εθνική, αλλά κύρια η Τοπική με την αποτυχημένη διαχείριση των Τοπικών υποθέσεων, από τη Δημοτική Αρχή έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα, επιχειρήσεις, εργαζόμενους, νεολαία, αλλά κύρια τα μεγάλα Κοινωνικά προβλήματα του τόπου.

Η Δημοτική Δημόσια περιουσία «Στρατόπεδο», «Μαρίνα» και τα  «Κληροδοτήματα», η Υγεία «Νοσοκομείο», η παιδεία «Πανεπιστήμιο» «Α” + Β” βάθμια Εκπαίδευση» και «Τεχνικές Σχολές», η Τοπική Αυτοδιοίκηση «Δημοτικοί Αστυνόμοι», «Σχολικοί Φύλακες», ο Τουρισμός «Τουριστική Επιτροπή», ο Πρωτογενής Τομέας «ΒΙΟΣΥΡ» και τα «Αγροτικά Προϊόντα»,  η απασχόληση «Ανεργία», η Βιομηχανία «Νεώριο», αντιμετωπίζονται με ψηφίσματα, επιστολές, αοριστίες και όχι με δράσεις και πράξεις που θα αποδώσουν και θα δώσουν λύσεις και προοπτική.

Όλα τα ανωτέρω είναι θέματα που καίνε το νησί, μένουν απαρατήρητα χωρίς σχολιασμό και έρευνα σε βάθος, χωρίς τη δύναμη να συγκρουστούν άνθρωποι, ιδέες, προτάσεις και μέσα, λόγω μικρών η μεγάλων συμφερόντων και πολιτικών σχέσεων, χωρίς Πολιτική πρόταση και ιδεολογία.

Οι περισσότεροι ασχολούνται  ευκαιριακά, με θέματα που σίγουρα καίνε και ενδιαφέρουν το Δημότη, πως όμως τα αντιμετωπίζουν; Για να πείσουν χρειάζεται σοβαρότητα, χρειάζεται έρευνα, χρειάζονται στοιχεία και αποδείξεις και δεν ωφελεί στο όνομα, όποιων σκοπών και συμφερόντων να θάβονται θεσμοί και άνθρωποι.

Να γίνονται δικαστές και να καταδικάζουν χωρίς απολογία όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά, αλλά κύρια να καταδικάζουν τους θεσμούς, χωρίς αντίλογο απλά και μόνο προς όφελος αυτών που εξυπηρετούν, σκόπιμα η μη και να δίνουν βήμα σε επώνυμους-ανώνυμους, γνωστούς και μη εξαιρετέους να εκφράζουν τη χυδαιότητα τους.

Θα περίμενε κανείς μια πιο υπεύθυνη στάση, ιδιαίτερα στα θέματα διαφάνειας που έχουν προκύψει και πρέπει γιατί είναι υποχρέωση μας να ξεκαθαρίσουν και όχι να αιωρούνται. Θα περίμενε κανείς από όλους πριν εκφέρουν γνώμη και άποψη να έχουν ερευνήσει ως οφείλουν για να διαμορφώσουν θέση η γνώμη, η το ελάχιστο να έχουν ζητήσει την θέση και την άποψη όσων αβίαστα θίγουν, επώνυμα η ανώνυμα.

Μέχρι σήμερα ποτέ δεν ποινικοποίησα την πολιτική ζωή του τόπου αν και μου δόθηκαν πολλές ευκαιρίες, πιστεύω ότι ο κριτής των πολιτικών είναι ο πολίτης, ο οποίος θα κρίνει τις πράξεις και τις θέσεις όσων πολιτεύονται, ο σωστά ενημερωμένος πολίτης όμως και όχι ο παραπλανημένος πολίτης με δημοσιεύματα που μόνο συμφέροντα εκπροσωπούν και δεν αποδίδουν την πραγματική αλήθεια.

Όλα τα παραπάνω τα γράφω ως εισαγωγή για την κατάσταση που ζούμε και όπως φαίνεται έτσι θα εξελιχθεί έως και τις Δημοτικές εκλογές. Η τακτική της υποβάθμισης των αντιπάλων και όχι της διαμόρφωσης προτάσεων και λύσεων που απαιτεί το Νησί και οι Δημότες δεν ωφελεί και δεν θα την ακολουθήσουμε, δεν θα πέσουμε σε αυτό το επίπεδο και δεν μας ενδιαφέρει.

Η πορεία μας και η ιστορία μας έχει να δώσει άλλες διαστάσεις και άλλες πρακτικές.

«Δεν χτίζουμε την δική μας ταυτότητα και εικόνα υποβαθμίζοντας τους άλλους, χτίζουμε πατώντας σε σταθερές βάσεις, θέσεις και λύσεις που θα δώσουν στον τόπο την επανεκκίνηση που χρειάζεται και θα χαράξουν μια νέα  πορεία Ανάπτυξης».

Η χρησιμοποίηση του θέματος ΚΕΚ ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ του Δήμου Άνω Σύρου, με αοριστία χωρίς κανείς να αγγίζει το θέμα όπως πρέπει, ιδιαίτερα αυτοί που το γνωρίζουν η αυτοί που το χρησιμοποιούν για να θίξουν πρόσωπα πριν καν το ερευνήσουν, δεν ωφελεί ιδιαίτερα όταν σύρεται και άγεται επί χρόνια χωρίς αποτέλεσμα.

Πέρασαν μετά από τη Δημοτική Αρχή όπου ήμουν υπεύθυνος ως Πρόεδρος και Δήμαρχος Άνω Σύρου τρεις Δημοτικές εποχές, (Σαλάχας, Ξαγοράρης, Δεκαβάλας) δώδεκα χρόνια συνολικά. Με ποια Δημοτική Αρχή δημιουργήθηκαν τα προβλήματα, γιατί δεν έγιναν ενέργειες άμεσες, γιατί σέρνεται και άγεται ένα θέμα που έπρεπε να έχει λυθεί και να υπάρχουν πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών άμεσα και γρήγορα. Εάν υπήρχε σοβαρότητα θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί οι όποιες διαδικασίες και να έχουν αποδοθεί ευθύνες, εάν υπάρχουν και εάν κάποιοι το ήθελαν αυτό.

Παραδώσαμε μια Δημοτική Επιχείρηση που άφησε εποχή και έργο στο Νησί και τις Κυκλάδες, παραδώσαμε μια Δημοτική Επιχείρηση που ζήλεψαν και αντέγραψαν πολλοί άλλοι μετά από εμάς, παραδώσαμε μια επιχείρηση με οργανωμένο Λογιστήριο και διαχείριση. Είναι γνωστό σε όλους και όσοι δεν γνωρίζουν μπορούν να πληροφορηθούν ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν σωστά στη συνέχεια, αρκεί η ενημέρωση να είναι ειλικρινής και αληθινή.

Επισημάναμε τα επικίνδυνα αδιέξοδα τα οποία οδηγήθηκε η Δημοτική Επιχείρηση έγκαιρα, δεν μας άκουσαν όμως, με τα γνωστά αποτελέσματα, οι ευθύνες είναι γνωστές μπορεί απλά και γρήγορα να εξευρεθούν, χωρίς σκοπιμότητες και εκμετάλλευση.

Όσοι προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες σε λάθος πρόσωπα είναι σίγουρα εκμεταλλευτές περιστασιακά θεμάτων για ίδιο όφελος η άλλων συμφερόντων, εξ αρχής εμείς ψηφίσαμε και ζητήσαμε να ελεγχθεί η Οικονομική Διαχείριση του ΚΕΚ ΦΕΡΕΚΥΔΗΣ  διαχρονικά και δεν έχουμε κανένα φόβο η συμφέρον, να μην το πράξουμε, γιατί είναι γνωστή η χρηστή διαχείριση που έγινε στο Δήμο της Άνω Σύρου και στα Νομικά του πρόσωπα επί Δημαρχίας μου.

Δεν έχει κανείς όμως το δικαίωμα να επιρρίπτει ευθύνες εκεί όπου δεν υπάρχουν, ξανά τόνισα  και επαναλαμβάνω «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Πρέπει να δοθεί άπλετο φως σε όλους τους τομείς και το αποζητούμε, γιατί πρέπει αυτός ο αγώνας που έρχεται για τις Δημοτικές εκλογές να αναβαθμιστεί και όχι να υποβαθμίσει το επίπεδο. Η σύγκρουση ιδεών και προτάσεων θα βγάλει μπροστά και όχι η αναζήτηση θυμάτων, η επίρριψη ευθυνών όπου δεν υπάρχουν, η  η υποβάθμιση προσώπων, για πρόσκαιρο και ίδιον όφελος.

Πρέπει να διαφυλαχθεί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλες τις παρατάξεις που θα τρέξουν στον προεκλογικό στίβο, αλλά κύρια από τα μέσα ενημέρωσης που πρέπει να λειτουργήσουν με γνώμονα τα συμφέροντα του Νησιού και των ανθρώπων του.

Η Σύρα δεν μπορεί να χτίσει το μέλλον της σε ερείπια, όπως προσπαθούν κάποιοι να περάσουν, η Σύρα χρειάζεται να πατήσει σε σταθερές και υγιείς βάσεις, για να πάρει τα μπρος όπως της αξίζει, για να δει ένα ρόδινο και ελπιδοφόρο μέλλον, θέλει πολύ δουλειά, συμμετοχή και συνεργασία όλων των δυνάμεων για να αλλάξει η λανθασμένη πορεία που χάραξαν για το νησί.

Πάπιτσης Γιώργος

Σύρος – Δύναμη Ανάπτυξης

Πηγή: http://www.cycladitis.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!