Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Παρά τον τουριστικό χαρακτήρα… αρνητικοί οι έμποροι Κυκλάδων και Δωδεκανήσου στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

PSWNIA464

Στη φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται  η διαβούλευση σε επίπεδο Περιφέρειας για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων της Κυριακές, την οποία έχουν αναλάβει οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Οι Αντιπεριφερειάρχες έχουν ήδη συγκεντρώσει τις σχετικές αποφάσεις των Εμπορικών Συλλόγων αλλά και των Δήμων των δύο νομών και το μόνο που απομένει είναι να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Βάσει του νόμου 4177/2013, τα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους και μεγέθους σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά μία Κυριακή κάθε εκπτωτική περίοδο (σύνολο 4), τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και την Κυριακή των Βαΐων. Για τις υπόλοιπες Κυριακές ο νόμος προβλέπει ότι ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, ποια μικρά καταστήματα και σε ποιες περιοχές επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία τους και άλλες Κυριακές, πέραν των 7 που ισχύουν για όλα τα εμπορικά καταστήματα ανεξαρτήτως μεγέθους.

Η αρχικά καταλυτική ημερομηνία της 8ης Νοεμβρίου μπορεί να πάρει παράταση και ενδέχεται να παρθεί απόφαση για το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί εντός του μήνα, κατά πάσα πιθανότητα στην Κέα.

Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί πως οι περισσότερες γνωμοδοτήσεις των Εμπορικών Συλλόγων και των Δήμων είναι αρνητικές στην προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακές, παρότι όλο το Νότιο Αιγαίο αποτελείται από καθαρά τουριστικές περιοχές.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!