Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραδοσιακές ποικιλίες αγροτικών προιόντων αναζητά ο Δήμος Άνδρου

Untitled-1

Ο Δήμος Άνδρου σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, με τη χρηματοδότηση του προγράμματος LIFE,  έχουν ξεκινήσει μια συστηματική έρευνα, χωριό-χωριό και οικισμό-οικισμό, για να καταγράψουν την ιστορία των παραδοσιακών τοπικών ποικιλιών της Άνδρου.

Οι ποικιλίες που έθρεψαν τους Ανδριώτες τα δύσκολα χρόνια, ποικιλίες που διαθέτουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά και ποιότητα, ποικιλίες που αρχίζουν πλέον να χάνονται. Όμως αυτές οι ποικιλίες μπορεί να προσφέρουν και διέξοδο στην τοπική οικονομία. Παραδείγματα υπάρχουν δίπλα μας, όπως η φάβα και το ντοματάκι Σαντορίνης.

Γι” αυτό αξίζει να βοηθήσουμε όλοι αυτή την έρευνα είτε δίνοντας πληροφορίεςγια τις παραδοσιακές καλλιέργειες της Άνδρου είτε προσφέροντας λίγο σπόρο για να διατηρηθεί και να υπάρχει και στο μέλλον. Ίσως κάποιες ποικιλίες έχουν χαθεί για πάντα, όπως το Ανδριώτικο κριθάρι και ρεβίθι.

Όσοι γνωρίζουν για τις παραδοσιακές ποικιλίες και θέλουν να μοιραστούν τις γνώσεις τους ή θέλουν να προσφέρουν σπόρο μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2282062319 και 6947152099.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!