Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Παραιτήθηκαν Σουσούδης – Βουραζέρης από μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Άνδρου

sous - vour

Την παραίτησή τους υπέβαλλαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  κ.κ. Θεοδόσης Σουσούδης και Χρήστος Βουραζέρης, από μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Άνδρου, χαρακτηρίζοντας τον ρόλο της  «κατάφωρα απαξιωτικό».

Μάλιστα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στο κείμενο της παραίτησής τους, καταγγέλλουν πως καθ’ όλο το διάστημα της συμμετοχής τους στην Επιτροπή, έγιναν μάρτυρες σοβαρών παραλείψεων που υπονομεύουν το ρόλο της ως συλλογικού οργάνου παρακολούθησης και ελέγχου της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου, αλλά και εγείρουν πολλά ερωτηματικά ως προς τη νομιμότητα της λειτουργίας της.

Αναφέρονται δε στην τριμηνιαία έκθεση που έχει υποχρέωση να υποβάλλει ο Δήμος, κατά την οποία παρουσιάζεται η κατάσταση των εσόδων και εξόδων, τονίζοντας πως ουδέποτε εστάλη στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ενημέρωση και έγκριση.

Αναλυτικά το κείμενο της παραίτησης έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής
κ. Ιωάννη Γλυνό
Κοιν. Πρόεδρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άνδρου

Άνδρος, 26 Νοεμβρίου 2013

Αξιότιμε Πρόεδρε,

ΘΕΜΑ: Παραίτηση των Θεοδόση Σουσούδη και Χρήστου Βουραζέρη από την Οικονομική Επιτροπή
Δεδομένης της κατάφωρης απαξίωσης του ρόλου της Οικονομικής Επιτροπής, σας υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας από μέλη της και παρακαλούμε να γίνουν άμεσα αποδεκτές.
Καθ΄ όλο το διάστημα της συμμετοχής μας ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής γίναμε μάρτυρες σοβαρών παραλείψεων που όχι μόνο υπονομεύουν το ρόλο της ως συλλογικού οργάνου παρακολούθησης και ελέγχου της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου, όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 72 του Ν. 3852/2010, αλλά και εγείρουν πολλά ερωτηματικά ως προς τη νομιμότητα της λειτουργίας της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διοίκηση του Δήμου.


Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, η Οικονομική Επιτροπή υποχρεούται να υποβάλει ανά τρίμηνο έκθεση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία περιλαμβάνει για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όλα τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις στοιχεία του ετήσιου απολογισμού και όπου παρουσιάζεται η κατάσταση των εσόδων και εξόδων του δήμου. Η έκθεση αυτή στην οποία καταχωρούνται και τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου.


Παρόλα αυτά, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμο Άνδρου, το έτος 2013, υπέβαλε μόνο την με ΑΔΑ: ΒΛ19ΩΨΙ-ΧΦΤ απόφαση περί Έγκρισης τριμηνιαίων εκθέσεων εσόδων – εξόδων έτους 2013 του Δήμου Άνδρου στις 21/10/2013, η οποία ουδέποτε εστάλη στο Δημοτικό Συμβούλιοπρος ενημέρωση και έγκριση.


Αναφορικά με την σύνταξη και έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2014, οφείλουμε δε να επιστήσουμε την προσοχή σας στα εξής:
Δεν εφαρμόστηκαν οι διατάξεις των άρθρων 77 και 78 του Ν..4172/2013 καθώς και οι διατάξεις του άρθρου 4 του Ν..4111/2013 δηλαδή:
•    Δεν λήφθηκε απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο –έως τον Ιούνιο- που να ορίζει το ανώτατο όριο προϋπολογισμού που διατίθεται ανά Δημοτική κοινότητα.
•    Δεν υπήρξαν εισηγήσεις των δημοτικών κοινοτήτων και της επιτροπής διαβούλευσης, με βάση τις οποίες συντάσσεται ο προϋπολογισμός, καθώς δεν λήφθηκε ποτέ η εν λόγω απόφαση και δεν συγκλήθηκε ποτέ η επιτροπή διαβούλευσης.
•    Δεν κατατέθηκε προς ψήφιση μαζί με τον προϋπολογισμό «Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης» που προβλέπεται στο άρθρο 4 παρ. 4 του ν. 4111/2013.
•    Δεν εμφανίζεται στον προϋπολογισμό το ύψος των οφειλών παρελθόντων οικονομικών ετών, παρότι ο προϋπολογισμός εμφανίζεται ισοσκελισμένος.
•    Δεν δόθηκε έγκαιρα το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014.
Επίσης, διαπιστώνονται όπως και στον προϋπολογισμό του 2013, πλήθος αδικαιολόγητων κατατμήσεων και υπερτιμολογήσεων. 

 
Τέλος, επισυνάπτουμε την τοποθέτηση του δεύτερου υπογράφοντος την παρούσα, κ. Χρήστου Βουραζέρη, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/01/2013 το οποίο είχε ως θέμα την ψήφιση του Προϋπολογισμού του έτους 2013, κατά την οποία είχαν εκτεθεί αντίστοιχοι προβληματισμοί και παρατηρήσεις με μοναδικό σκοπό την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής και την συμβολή  στη  χρηστή διοίκηση του Δήμου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Θεοδόσης Σουσούδης                        Χρήστος Βουραζέρης

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!