Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Παρουσιάστηκε η Στρατηγική της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την Απασχόληση στο περιφερειακό συμβούλιο

yyyyyyyy

Η Στρατηγική της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την Απασχόληση παρουσιάστηκε σήμερα στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, με βασική εισηγήτρια την Ελευθερία Φτακλάκη, αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Απασχόλησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, περιφερειακών θεσμών και διεθνών συνεργασιών.

Το πολιτικό στίγμα έδωσε αρχικά ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την επανένταξη των ανέργων στον κοινωνικό ιστό, καθώς και την εξασφάλιση για κάθε πολίτη του θεμελιώδους δικαιώματος στην εργασία και της διασφάλισης ενός ανεκτού επιπέδου ζωής. Ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το τοπικό εργατικό δυναμικό και ιδιαίτερα η νέα γενιά, με πολιτικές που θα είναι προσαρμοσμένες στο ιδιαίτερο νησιωτικό περιβάλλον.

«Στην παρούσα δύσκολη οικονομική, πολιτική και κοινωνική συγκυρία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει έναν ρόλο που θεσμικά δεν της αναλογεί, αλλά τον δέχεται. Με μεγάλη δυσκολία θα συντάξουμε προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, όμως θα πρέπει να το πράξουμε για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή» δήλωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος επανέλαβε ότι το κεντρικό κράτος παραμένει αθηνοκεντρικό και κρατά όμηρο την αυτοδιοίκηση.

Παρόλα αυτά, η ανάγκη να υπάρξει περιφερειακή πολιτική για την απασχόληση είναι επιτακτική και στο πλαίσιο αυτό, θα αξιοποιηθούν στο έπακρο τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ. «Πιστεύουμε στις δημιουργικές δυνάμεις και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη, παρά τις αντιξοότητες. Ανάπτυξη, απασχόληση, κοινωνική συνοχή, αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού είναι οι στόχοι μας» τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Μαχαιρίδης.

«Το ανθρώπινο κεφάλαιο, βασικός πυλώνας της αναπτυξιακής διαδικασίας»

Από την πλευρά της, η κ. Φτακλάκη ζήτησε από όλες τις παρατάξεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους, προκειμένου να υπάρξει σύνθεση απόψεων και να πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα διαβούλευση για το φλέγον θέμα της απασχόλησης. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, η νέα προγραμματική περίοδος 2014-2020 είναι το στοίχημα που θέλει να κερδίσει η περιφέρεια Ν. Αιγαίου, μιας και η τρέχουσα προγραμματική περίοδος δεν βοήθησε καθόλου την απασχόληση, ελλείψει χρηματοδοτικών εργαλείων.

Η αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε συνοπτικά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια σε ζητήματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, τις ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε συγκεκριμένες προτάσεις που θα κατατεθούν. «Είναι αδήριτη η ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων για το κοινό καλό του τόπου μας. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να χτίσουμε ένα νέο αναπτυξιακό υπόβαθρο στο Νότιο Αιγαίο, αξιοποιώντας ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτουμε: το ανθρώπινο κεφάλαιο που αποτελεί τον βασικό πυλώνα για την αναπτυξιακή διαδικασία» τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, η κ. Φτακλάκη.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν οι επικεφαλής και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της μειοψηφίας, οι οποίοι εξέφρασαν κυρίως τις επιφυλάξεις τους και τους προβληματισμούς τους για το κατά πόσο είναι εφικτή και υλοποιήσιμη η Στρατηγική της Περιφέρειας.

Πηγή: http://www.naxosnow.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!