Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Περισσότεροι από 30 διακεκριμένοι ξένοι και έλληνες ομιλητές στο Διεθνές Συμπόσιο Μελισσοκομίας 9, 10 και 11 Οκτωβρίου στην Ερμούπολη και σε ζωντανή σύνδεση με την αίθουσα του Επιμελητηρίου στην Άνδρο!

unnamed

Περισσότεροι από 30 διακεκριμένοι ξένοι και έλληνες ομιλητές θα δώσουν το παρόν στο Διεθνές Συμπόσιο Μελισσοκομίας το οποίο διοργανώνεται από το   «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με το ίδρυμα Eva Crane Trust (του διάσημου κοινωφελούς ιδρύματος για θέματα μελισσοκομίας προς τιμή της μεγάλης Ένα Crane, ιδρύτριας της I.B.R.A. βιβλιοθήκης) με θέμα «Η Μελισσοκομία στη Μεσόγειο από την αρχαιότητα έως και σήμερα: ιστορικά ευρήματα και επίκαιρα θέματα».

Στις 9, 10 και 11 Οκτωβρίου 2014 στην Ερμούπολη της Σύρου στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σε ζωντανή σύνδεση με τις 7 αίθουσες του Επιμελητηρίου στα νησιά Άνδρος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Τήνος, θα παρουσιαστούν ευρήματα που σχετίζονται με την ιστορία της μελισσοκομίας στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο, για πρώτη φορά στο σύνολό τους, από μία πλειάδα επιστημόνων καταξιωμένων στο χώρο τους, στην αρχαιολογία και τη μελισσοκομία, ενώ θα συζητηθούν σημαντικά πρακτικά θέματα μελισσοκομίας που αφορούν όλους όσους ασχολούνται με τον κλάδο, είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά.  

αρχείο λήψης

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εισηγήσεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις πάνω στην πορεία της μελισσοκομικής πρακτικής μέσα στους αιώνες, τις  ντόπιες φυλές μελισσών, τα χαρακτηριστικά τους και τη διατήρηση τους, μελισσοκομικές πρακτικές και προβλήματα, έτσι ώστε να γεφυρωθεί  η γνώση του παρελθόντος με την μελλοντική προοπτική ανάπτυξης του κλάδου, όπως χρόνια τώρα προσπαθεί ο γνωστός σε όλους γεωπόνος, μελισσοκόμος & συγγραφέας, Θανάσης Μπίκος ο οποίος θα μοιραστεί 35 χρόνια μελισσοκομικής πρακτικής στο Συμπόσιο.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών συγκαταλέγονται οι κ.κ.: Gilles Ratia,Πρόεδρος της Διεθνής Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων – Apimondia, Richard Jones, Πρόεδρος της EvaCraneTrust, Gene Kritsky,ΔιακεκριμένοςΚαθηγητής Βιολογίας από τις ΗΠΑ, Amihai Mazar,Διακεκριμένος Αρχαιολόγος από το Ισραήλ,Irfan Kandemir,Διακεκριμένος Καθηγητής Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας, Cecilia Costa,ΕιδικήΕρευνήτριααπό την Ιταλία.

Το Συμπόσιο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», ενώ υποστηρικτές του Συμποσίου είναι οι εταιρείες Αnel-Standard, Apivita & AdvanceScience.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου θα παρουσιαστεί επιπλέον το πρότυπο Δίκτυο AegeanCuisine και οι προγραμματισμένες δράσεις του Δικτύου για τη στήριξη και προβολή της τοπικής γαστρονομίας σε συνέργεια με τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα της περιοχής. 

Η συμμετοχή στο Συμπόσιο στα 8 σημεία παρακολούθησης είναι ΔΩΡΕΑΝ και οι εγγραφές πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω του ekyklades.gr.

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1002&articleid=31708,  όπου θα βρείτε αναρτημένο το αναλυτικό πρόγραμμα και χρήσιμες πληροφορίες.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας – κα. Σταμίρη, Επιμελητήριο Κυκλάδων, τηλ. 22810 82346,  εσωτερικό 105, estamiri@cycladescc.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!