Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Πληρωμή φόρων απευθείας μέσω του Taxisnet εξετάζει η ΓΓΔΕ

Πληρωμή φόρων απευθείας μέσω του Taxisnet εξετάζει η ΓΓΔΕ

Την πληρωμή φόρων απευθείας μέσω του Taxisnet με τη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών εξετάζει η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, αναβιώνοντας το σχέδιο που είχε επεξεργασθεί ο προκάτοχός της Χάρης Θεοχάρης.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται πως αφενός θα μειωθούν οι ουρές στις τράπεζες για την πληρωμή φόρων, αφετέρου θα εκλείψουν  φαινόμενα που δημιουργούν εκνευρισμό στους φορολογουμένους, όπως η μη έγκαιρη εμφάνιση των πληρωμών που έχουν κάνει μέσω τραπεζών στην προσωποποιημένη πληροφόρησή τους στο Taxisnet.

Σε πολλές περιπτώσεις η καθυστέρηση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα ο φορολογούμενος να μην μπορεί να εκδώσει φορολογική ενημερότητα και να διεκπεραιώσει συναλλαγές.

Η προεργασία για την πληρωμή φόρων απευθείας μέσω του Taxisnet με τη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών έχει ήδη γίνει επί εποχής Θεοχάρη και συνεργάτες της κ. Σαββαΐδου θεωρούν ότι η σχετική υποδομή θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Εάν τελικά αυτό το εγχείρημα ευοδωθεί οι φορολογούμενοι απλά θα επισκέπτονται τον λογαριασμό τους το Taxisnest , θα αναγράφουν την ταυτότητα οφειλής του φόρου που θέλουν να εξοφλήσουν στη σχετική φόρμα, θα συμπληρώνουν  τα στοιχεία της κάρτας τους και θα δίνουν την εντολή χρέωσης.

Πηγή: http://news.in.gr/

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!