Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Πολιτική λύση αναζητούν βουλευτές ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τον φόρο στα ακίνητα

ppppp

Σύσκεψη βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, μετά τις ανοιχτές διαφωνίες που εξέφρασαν γαλάζιοι και πράσινοι βουλευτές για το νομοσχέδιο που έχει παρουσιάσει το υπουργείο Οικονομικών.
Η συνάντηση στο Μαξίμου με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη είχε στόχο την εξέρευση μιας πολιτικής λύσης πριν το θέμα φτάσει στο επίπεδο των δύο πολιτικών αρχηγών.

Οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες βρίσκονται σε επαφή και έχουν εκφράσει τις διαφωνίες τους για τον νέο φόρο.

Από το ΠΑΣΟΚ προκρίνεται η λύση της φορολόγησης του συνόλου της ακίνητης περιουσίας και όχι κάθε ακινήτου ξεχωριστά.

Το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως θα προχωρήσει στην κατάρτιση νέου νόμου, ωστόσο ο Γιάννης Στουρνάρας έχει εκφράσει τη διαφωνία του με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι βρίσκεται τελείως έξω από τη λογική του υπάρχοντος νόμου.

Χθες, Δευτέρα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή σε κανέναν για να φέρει το νόμο για τα ακίνητα, όπως είναι στο σχέδιο.

Μετά τον κ. Κασσή, ακόμη ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Θάνος Μωραΐτης -μιλώντας στο MEGA- εξέφρασε ταυτόσημη θέση.

«Αν το σχέδιο για το φόρο ακινήτων παραμείνει ίδιο, δεν πρόκειται να περάσει, δεν πρόκειται να ψηφιστεί. Ο νόμος πρέπει να έχει άλλα χαρακτηριστικά και άλλη προοπτική, σύμφωνα με τα όσα ζητά το ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά.

Από την Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι οι διαφωνούντες φτάνουν τους πέντε ή έξι, ενώ συμπληρώνουν ότι στη ΝΔ είναι περισσότεροι αυτοί που δεν είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν τον ΕΝΦΑ ως έχει.

Εκτιμάται, πάντως, ότι ένα νέο σχέδιο νόμου, που μπορεί να μην έχει και πολλές διαφορές σε σχέση με το πρώτο, ενδέχεται να αποκλιμακώσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, οι οποίες έχουν αντιδράσει για σειρά θεμάτων, όπως η φορολόγηση των αγροτεμαχίων, η φορολόγηση μαντριών, που τελικά αποσύρθηκε, και η υψηλή φορολόγηση ακινήτων στα αστικά κέντρα.

Πηγή: www.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!