Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Πολλαπλό «κύμα» ενδικοφανών προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ

Πολλαπλό «κύμα» ενδικοφανών προσφυγών κατά του  ΕΝΦΙΑ

Σε τέσσερα στάδια και ανάλογα με το χρόνο λήψης του εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ θα κατατεθούν οι ενδικοφανείς προσφυγές των φορολογουμένων.

Μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου θα υποβάλλουν ενδικοφανή προσφυγή, οι φορολογούμενοι που αμφισβητούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και τα οποία έχουν ημερομηνία έκδοσης την 31η Ιουλίου 2014.

Οι φορολογούμενοι στους οποίους έγινε νέα εκκαθάριση μετά και τις τελευταίες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να υποβάλλουν ενδικοφανή προσφυγή, μέχρι και την 17η Οκτωβρίου 2014, καθώς  τα νέα εκκαθαριστικά, έχουν ημερομηνία έκδοσης την 17η Σεπτεμβρίου 2014.

Οι φορολογούμενοι που δικαιούνται έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ και θα λάβουν τα εκκαθαριστικά του φόρου εντός του Οκτωβρίου, θα μπορούν να καταθέσουν ενδικοφανείς προσφυγές μέσα στο Νοέμβριο.

Περιθώριο για την υποβολή ενδικοφανούς προσφυγής έως το Ιανουάριο θα έχουν όσοι τροποποιήσουν έως τα τέλη Νοεμβρίου το Ε9 τους και οι πράξεις διοικητικού προσδιορισμού του φόρου τους κοινοποιηθούν μέσα στο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την νομοθεσία ο υπόχρεος εφόσον αμφισβητεί οποιαδήποτε πράξη που έχει εκδοθεί σε βάρος του από τη φορολογική διοίκηση ή σε περίπτωση σιωπηρής άρνησης, οφείλει να υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή με αίτημα την επανεξέταση της πράξης στο πλαίσιο διοικητικής διαδικασίας από τη Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Πηγή: http://news.in.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!