Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για τις δηλώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων

Την αίτηση τριών κατοίκων του Αμαρουσίου για αναστολή των αποφάσεων σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος διεκπεραίωσης των δηλώσεων υπαγωγής στον νόμο για τα αυθαίρετα, απέρριψε η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Με την υπ. αριθμ. 242/2014 απόφασή της, η επιτροπή, αναφέρει ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι οι διατάξεις του νέου νόμου 4178/2013 για τα αυθαίρετα (αναστολή κυρώσεων για 30 χρόνια, κ.λπ.) ταυτίζονται με τις διατάξεις του προγενέστερου νόμου 4014/2011 για τα αυθαίρετα, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Παράλληλα το ΣτΕ τονίζει ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο νομικό ζήτημα, αλλά ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι οι διατάξεις του νόμου 4178/2013 είναι «πέρα από κάθε αμφιβολία αντισυνταγματικές» και κρίθηκαν απορριπτέοι ως αβάσιμοι οι λόγοι που προβάλλουν οι κάτοικοι.

Τέλος, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση των κατοίκων καθώς, όπως υποστήριξε, δεν επικαλέστηκαν ούτε απέδειξαν ότι θα υποστούν, ευθέως και αμέσως, από την εκτέλεση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων συγκεκριμένη και ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη, αν ευδοκιμήσει η κυρία προσφυγή που έχουν καταθέσει.

Πηγή: http://newpost.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!