Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Προτεραιότητα για τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου το δίκτυο υδατοδρομίων – Επαφές με εκπροσώπους εταιρειών

unnamed (1)

Η ίδρυση και λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων  στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον πρέσβυ του Καναδά κ. Robert Peck και εκπροσώπους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα και έγινε καταγραφή των αναγκαίων, κατά την κρίση των εμπλεκομένων, αλλαγών στη νομοθεσία, προκειμένου να προχωρήσει το όλο εγχείρημα.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ενημέρωσε τον Καναδό πρέσβυ και τους εκπροσώπους των εταιρειών για το στάδιο  στο οποίο βρίσκεται το συγκεκριμένο θέμα στην Περιφέρεια, καθώς  και για τις περαιτέρω  πρωτοβουλίες που η Περιφέρεια  αναλαμβάνει,  προκείμενου αυτό το κρίσιμης σημασίας – αλλά βαλτωμένο σήμερα –   θέμα να μπει σε φάση υλοποίησης.

Πρέπει να τονιστεί ότι για τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, η δημιουργία του δικτύου υδατοδρομίων , αποτελεί προτεραιότητα και κομβική παράμετρο για την εξυπηρέτηση και ανάπτυξη των νησιών, καθώς απαντά στην γεωγραφική ιδιαιτερότητα της μεγαλύτερης  σε έκταση Περιφέρειας της χώρας, για τη διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους, αλλά και με την ηπειρωτική Ελλάδα.

 Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί  ταχύτερα, μέσα από ένα κεντρικό σχεδιασμό και συντονισμό, με συλλογική προσπάθεια αλλά και με τρόπο που θα υπηρετεί της ανάγκες της Περιφέρειας.

Για το σκοπό αυτό, εκπονείται σχέδιο  προγραμματικής σύμβασης, με την οποία η Π.Ν.ΑΙ. θα αναλαμβάνει, για λογαριασμό όλων των Λιμενικών Ταμείων της Περιφέρειας, την διαδικασία αδειοδότησης αλλά και κατασκευής των υδατοδρομίων, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και το συνολικό κόστος.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!