Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Πρωτοβουλία ανθρωπιάς από το πλήρωμα του πλοίου Superferry ΙΙ

superferry2

Το «Superferry II» είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό καράβι.  Εδώ και 20 χρόνια έχει συνδεθεί αναπόσπαστα με τη γραμμή Ραφήνας-Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου…

Τα μυστικά της επιτυχίας του πλοίου είναι σίγουρα πολλά, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά πρέπει να βρίσκεται στην προσωπική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον επιβάτη και τα μέλη του πληρώματος. Ο επιβάτης νιώθει το πλοίο οικείο και αγαπημένο σαν το σπίτι του.

Τον Μάρτιο του 2013 τα μέλη του πληρώματος του «Superferry II» της GOLDEN STAR LINES FERRIES ξεκίνησαν μια πρωτοβουλία ιδιαίτερα σημαντική.

Άρχισαν να συλλέγουν πλαστικά καπάκια όλων των συσκευασιών (για νερά, αναψυκτικά, απορρυπαντικά) προκειμένου να τα στείλουν στονΣύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μια ιδέα των μελών του Λογιστηρίου του «Superferry II” την οποία αγκάλιασαν αμέσως όλα τα μέλη του πληρώματος.

Μάλιστα όταν οι επιβάτες του πλοίου είδαν την ενέργεια αυτή προθυμοποιήθηκαν και αυτοί να συνεισφέρουν στην όλη προσπάθεια.

Έτσι άρχισαν να μαζεύουν και οι ίδιοι οι επιβάτες πλαστικά καπάκια και να τα στέλνουν καθημερινά στο πλοίο. Υπάρχουν επιβάτες, αλλά και κάτοικοι στην Άνδρο, την Τήνο και τη Μύκονο που καθημερινά φέρνουν στο πλοίο καπάκια.

Τα καπάκια μετριούνται ένα-ένα από τα μέλη του Λογιστηρίου του πλοίου.

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου είχαν, ήδη, μαζευτεί 20.000 καπάκια και στο τέλος του μήνα αναμένεται να σταλούν στον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας.

Από τη στιγμή που θα σταλούν τα καπάκια, αμέσως η πρωτοβουλία μπαίνει σε μια λίστα και όταν έρθει η σειρά θα σταλεί το αναπηρικό αμαξίδιο ως επιβράβευση της όλης προσπάθειας.

Τα πλαστικά καπάκια θα γίνουν, λοιπόν, αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο θα σταλεί στο Κέντρο Υγείας Άνδρου που το έχει ανάγκη, σύμφωνα με την επιθυμία των μελών του πληρώματος.

Τα πλαστικά καπάκια λιώνουν σε ένα χυτήριο και ο χορηγός των αναπηρικών αμαξιδίων και των λοιπών ορθοπεδικών ειδών έχει επιλέξει να κρατήσει την ανωνυμία του.

Μια πράξη απλή που έγινε καθημερινή συνήθεια για τα μέλη του πληρώματος, αλλά και για επιβάτες. Μια πράξη αλληλεγγύης, μια κίνηση καλή πρακτικής, μια συμβολική πρωτοβουλία γεμάτη ουσία και ανθρωπιά.

Πολλά συγχαρητήρια στα μέλη του πληρώματος, τους επιβάτες που συμμετέχουν και στην εταιρεία του πλοίου, την GOLDEN STAR FERRIES αδελφών Γιώργου και Δημητρίου Στεφάνου

Πηγη: arxipelagos.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!