Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Special Olympics και Περιφέρειας – Στη Ρόδο τον Δεκέμβριο το final four καλαθοσφαίρισης

unnamed (2)

Στο νησί της Ρόδου πρόκειται να πραγματοποιηθεί,  από την 1η έως τις 3 Δεκεμβρίου 2014, το finalfour καλαθοσφαίρισης, όπως ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο η πρόεδρος των SpecialOlympics κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, σε συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του στην Περιφέρεια.

Η κ. Δεσποτοπούλου ζήτησε την αρωγή της Περιφέρειας στην διοργάνωση των αγώνων, η λήξη των οποίων θα συνοδευτεί με την υπογραφή Πρωτοκόλλου μεταξύ των SpecialOlympics και Περιφέρειας, καθώς και με την ανακοίνωση σύστασης παραρτήματος των SpecialOlympics στη Ρόδο, το οποίο θα καλύπτει ολόκληρη τη Δωδεκάνησο.

Ο κ. Χατζημάρκος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της κ. Δεσποτοπούλου για την συνδρομή της Περιφέρειας, τόσο στη φιλοξενία όσο και στη μετακίνηση των αθλητών και των συνοδών τους και τόνισε πως «τα SpecialOlympics είναι ίσως οι μοναδικοί αγώνες που έχουν μόνο νικητές. Ένας θεσμός  που  εικονίζει την ποιότητα του πολιτισμού μας, του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη διαφορετικότητα, την αμοιβαιότητα. Ένας θεσμός όπως αυτός, με το πλούσιο αθλητικό και εκπαιδευτικό έργο για τα ΑΜΕΑ, έχει κερδίσει τον σεβασμό του κόσμου,  έχει ευαισθητοποιήσει προσωπικότητες από όλους τους τομείς, έχει στηριχθεί από τις κοινωνίες δια της εθελοντικής προσφοράς. Συνεπώς, κάθε βοήθεια στις διοργανώσεις αλλά και στην επέκταση των SpecialOlympics είναι κάτι περισσότερο από αυτονόητη».

Στο finalfour  καλαθοσφαίρισης της Ρόδου θα αγωνιστούν 8 ομάδες, 4 ανδρών και 4 γυναικών, εκ των οποίων οι  6 ναι από την Ελλάδα και οι 2 από την Κύπρο, ενώ έχει προσκληθεί να παραστεί και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ανδριανός.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!