Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Πρόγραμμα ανάπτυξης παρουσιάζει η εκτός μνημονίου Ιρλανδία

irlandia

Το σχέδιό της για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας ώς το 2020 θα παρουσιάσει εντός της ημέρας η Ιρλανδία, η οποία και επισήμως βγήκε από το μνημόνιο.

«Στο σχέδιο αυτό θα παρουσιαστούν τα μέτρα που σχεδιάζουμε να πάρουμε για να κάνουμε την οικονομία μας να αναπτυχθεί από τώρα ως το 2020» δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντα Κένι πριν από την επίσημη ανακοίνωση του σχεδίου που θα γίνει το απόγευμα.

«Συνεχίζοντας να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τα δημόσια οικονομικά, μπορούμε να εξαλείψουμε το έλλειμμα ως το 2020 και να μειώσουμε το δημόσιο χρέος κατά ένα τέταρτο» πρόσθεσε ο Έντα Κένι, υπογραμμίζοντας εξάλλου πως ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει «να συνεισφέρει στην οικονομία» και να μην την επιβαρύνει πλέον.

Την Κυριακή ο ιρλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι αυτό το οικονομικό σχέδιο θα πρέπει «να εγγυηθεί ότι η σταθερότητα της Ιρλανδίας δεν θα απειληθεί ποτέ πια από την κερδοσκοπία και την απληστία». «Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ σ” αυτή την κουλτούρα» επέμεινε.

Ένας από τους κύριους άξονες του σχεδίου της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, καθώς η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή στη χώρα (12,5% το Νοέμβριο).

Η Ιρλανδία έγινε την Κυριακή η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που βρισκόταν υπό χρηματοπιστωτική αρωγή και κατάφερε να μην χρειάζεται πλέον τη βοήθεια των εταίρων της, ανακτώντας την οικονομική και χρηματοπιστωτική ανεξαρτησία της.

Ωστόσο, μολονότι η χώρα επέστρεψε στην ανάπτυξη, παραμένει σε δύσκολη θέση, καθώς η ζήτηση των νοικοκυριών, υπονομευμένη από την ανεργία, παραμένει χαμηλή και ο τραπεζικός τομέας, αν και μεταρρυθμίσθηκε, εξακολουθεί να παρουσιάζει κινδύνους.

Πηγή: http://news.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!