Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών και οικογενειών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην Άνδρο

header

Στο πλαίσιο των δράσεων προαγωγής ψυχικής υγείας και παροχής ειδικών θεραπευτικών παρεμβάσεων για  παιδιά , εφήβους καιοικογένειες από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, θα υλοποιηθεί από τον Οκτώβριο 2014 ένα εξειδικευμένο Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων στην Άνδρο.

Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με χορηγία του Ιδρύματος Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου.

Η δράση αυτή απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (οικογένειες με κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, μετανάστες, γονείς και παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά και εφήβους με συναισθηματικές ή συμπεριφορικές δυσκολίες, μονογονεΐκές οικογένειες). 

Περιλαμβάνει τη λειτουργία Ιατρείου Οικογένειας, με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη όλων των μελών της οικογένειας, καθώς και την υλοποίηση συνεδριών ατομικής ψυχοθεραπευτικής παρακολούθησης παιδιών και εφήβων και συμβουλευτική γονέων. Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους θεραπευτές (παιδοψυχίατροι, ψυχολόγοι), σε χώρο που παραχωρείται στο Κέντρο Υγείας Άνδρου.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορούν να απευθύνονται οι γονείς των παιδιών και των εφήβων, καθώς και οι εργαζόμενοι σε φορείς υγείας, κοινωνικούς φορείς και σχολεία στο τηλ. 22840-22011 (Γραμματεία Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ).

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. 

* Το ΔΣ της ΕΠΑΨΥ και τα στελέχη του Κλιμακίου Άνδρου της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ ευχαριστούν θερμά τον Πρόεδρο, την Διευθύντρια, τους Ιατρούς και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Άνδρου για την έμπρακτη υποστήριξη που προσφέρουν στο έργο μας, καθώς εκτός από τους χώρους που ήδη παραχωρούνται για την υλοποίηση των θεραπευτικών δράσεων του Κλιμακίου, πρόσφατα ανακαινίστηκε γραφείο, το οποίο διαμορφώθηκε ειδικά ώστε να χρησιμοποιείται για την συνεργασία μας με παιδιά, εφήβους και οικογένειες της Άνδρου. Η ανακαίνιση έγινε με ιδιωτική χορηγία.

* Το ΔΣ της ΕΠΑΨΥ και τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ ευχαριστούν θερμά τοΊδρυμα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου για τη χορηγία που έκανε στην Κινητή Μονάδα προκειμένου να υλοποιηθεί ειδικό Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Οικογενειών Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων στην Άνδρο για ένα έτος .

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!