Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Πρώτη σε έσοδα και διανυκτερεύσεις είναι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε έρευνα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και των εταιρειών TNS ICAP και Quantos

cyclades

Σημαντική συμβολή του ξενοδοχειακού κλάδου στα έσοδα του ελληνικού τουρισμού, καταγράφει η έρευνα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και των εταιρειών TNS ICAP και Quantos. Πρώτη περιφέρεια σε έσοδα και διανυκτερεύσεις είναι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ η Κεντρική Μακεδονία μολονότι είναι πρώτη σε αφίξεις δηλαδή σε αριθμό επισκεπτών, αποτελεί την ουραγό περιφέρεια σε σχέση με τα παραγόμενα τουριστικά έσοδα της. 

Σύμφωνα με την έρευνα  που παρουσιάστηκε, τον Αύγουστο επισκέφτηκαν την Ελλάδα περίπου 3 εκατ. 900 χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι δαπάνησαν 2,5 δις Ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι το 22% των ετήσιων επισκεπτών ήρθαν τον Αύγουστο με εισπράξεις, την ίδια περίοδο, το 21,6% των ετήσιων εσόδων. Η υψηλότερη μέση ημερήσια κατανάλωση ανά διανυκτέρευση (96,4 ευρώ) παρατηρείται στηνΠεριφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και η χαμηλότερη αντίστοιχη μέση κατανάλωση παρατηρείται στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας (50,4 ευρώ), όπου παρουσιάζεται μειωμένη στο μισό σε σχέση με του Ν. Αιγαίου.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!