Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Π.Ρήγας: Δεν καταργείται η Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου

rigas

Η Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου δεν πρόκειται να καταργηθεί, διαβεβαιώνει ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας…

Ο βουλευτής, εξηγεί, ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε και η ανησυχία που δικαιολογημένα προκλήθηκε είχαν ως αφετηρία ένα ασαφές και κινδυνολογικό δημοσίευμα που συμπεριελάμβανε εκτός από την Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου και το Ιερό Ίδρυμα της Παναγίας στα προς κατάργηση νομικά πρόσωπα!!

Ο κ. Ρήγας, ενημερώνει σχετικά, ότι σε επικοινωνία του με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, ρητά και κατηγορηματικά η κυρία Λίνα Μενδώνη τον διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού ουδέποτε πρότεινε την κατάργηση της Σχολής Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου.

Για το ίδιο θέμα, απηύθυνε δημόσια ερώτηση προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Ο κος Υπουργός διαβεβαίωσε ότι καμιά τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί .
Διευκρίνισε δε, ότι το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας αφορούσε το σύνολο των νομικών προσώπων του δημόσιου που πρόκειται να αξιολογηθούν ή έχουν ήδη αξιολογηθεί, ο τρόπος όμως που παρουσίαζε το θέμα δημιούργησε την εντύπωση ότι όλα αυτά καταργούνται», αναφέρει ο κ. Π.Ρήγας, τονίζοντας, ότι «αυτή είναι η αλήθεια για την Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου, η οποία προφανώς και δεν κλείνει».

Σπεύδει όμως να επισημάνει, ότι «πρέπει να αξιολογηθεί και να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος της και η ένταξη της στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας».

Πηγή: http://www.naxos-news.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!