Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Ρύθμιση επιχειρηματικών χρεών

Πράσινο «φως» φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», να δίνει η τρόικα στο σχέδιο της κυβέρνησης για τις ρυθμίσεις των οφειλών των επιχειρήσεων, προς τράπεζες, Δημόσιο, προμηθευτές και εργαζόμενους.

Πηγές επισημαίνουν ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν στείλει τις πρώτες τους παρατηρήσεις επί του κειμένου των βασικών αρχών που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

“Οπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, τα σχόλια της τρόικας είναι προς τη θετική κατεύθυνση και σύντομα θα είναι σε θέση να ετοιμάσουν και το νομοσχέδιο. Πρόθεση της κυβέρνησης, εφόσον οι διαπραγματεύσεις κλείσουν θετικά στο Παρίσι, είναι να νομοθετήσει μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών οφειλών απαιτείται το σχέδιο εξυγίανσης να έχει εγκριθεί από το 60% των πιστωτών, όπου θα περιλαμβάνεται το 40% ενδεχόμενων εμπράγματων εξασφαλίσεων. Οι λύσεις θα δεσμεύουν όλους τους πιστωτές της εταιρείας, ακόμη κι αν δεν συμμετέχουν όλοι στο σχέδιο εξυγίανσης.

Οι τρόποι αναδιάρθρωσης οφειλών προς το Δημόσιο είναι:

-Διαγραφήτων προσαυξήσεων και προστίμων για τις υπερήμερες οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2010-2013. Το ποσοστό διαγραφής θα είναι ίδιο για όλους τους πιστωτές.

-Πληρωμή των οφειλών προς Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που υπάρχουν μέχρι το τέλος του 2013 σε ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις. Το ανώτατο χρονικό διάστημα είναι τα 10 χρόνια.

-Εξόφληση των εργαζομένων εντός 12 μηνών.

Από τις ρυθμίσεις, όπως είναι ευνόητο, εξαιρούνται οι οφειλές από τη απόδοση ΦΠΑ και Φόρου ΜΙσθωτών Υπηρεσιών για αμοιβές που έχουν καταβληθεί.

Πηγή: Έθνος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!