Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Σήμα κινδύνου για τον ιό Έμπολα από τη διεθνή κοινότητα

660spainebola

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε ο επικεφαλής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) για τον ιό Έμπολα, επισημαίνοντας πως η επιδημία στη δυτική Αφρική μπορεί να συγκριθεί με αυτή του AIDS στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Τα σχόλια αυτά τα έκανε ο δρ. Τομ Φρίντεν στη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τράπεζας που διοργανώνεται στην Ουάσινγκτον από την Παγκόσμια Τράπεζα, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Θα είναι μια μακρά μάχη (…). Εδώ και τριάντα χρόνια εργάζομαι στον τομέα της δημόσιας υγείας, το μόνο πράγμα που συγκρίνεται είναι το AIDS».

Στη σύσκεψη συμμετάσχουν οι πρόεδροι των αφρικανικών χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

Εξάλλου ο Έρνεστ Μπάι Κορόμα, ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε, μιας από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία του ιού Έμπολα, εκτίμησε ότι η διεθνής αντιμετώπιση στην επιδημία δεν είναι αρκετά γρήγορη.

«Η διεθνή απάντηση ήταν μέχρι στιγμής πιο αργή από τον ρυθμό μετάδοσης της ασθένειας», δήλωσε στη διάσκεψη μέσω βιντεοσύνδεσης από το Φρίταουν.

Ο πρόεδρος της Γουινέας Άλφα Κοντέ έκανε επίσης έκκληση για μεγαλύτερη διεθνή βοήθεια. «Οι προσπάθειες πρέπει να διευρυνθούν, να γίνουν πιο συντονισμένες και άμεσες», είπε.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν από την πλευρά του εκτίμησε ότι πρέπει να «εικοσαπλασιαστεί» η τρέχουσα βοήθεια προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Και ο Κιμ σημείωσε ότι «βρισκόμαστε μακριά από τον λογαριασμό», υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει «έκτακτη ανάγκη για περισσότερο προσωπικό υγείας».

«Το ΔΝΤ δεν το λέει συχνά, όμως πρέπει να αυξηθούν τα ελλείμματα για να φροντίσουμε τους ανθρώπους», υπογράμμισε η Κριστίν Λαγκάρντ, αναφερόμενη και στις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του ιού Έμπολα κυρίως στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο (Σιέρα Λεόνε, Λιβερία και Γουινέα).

Πηγη: http://newpost.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!