Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Σαμαράς: Μείωση 30% στον φόρο του πετρελαίου θέρμανσης, εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Σαμαράς: Μείωση 30% στον φόρο του πετρελαίου θέρμανσης, εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Τον οδικό χάρτη για την Νέα Ελλάδα με μειώσεις στον φόρο του πετρελαίου θέρμανσης, στον ΕΝΦΙΑ και στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς εγκαινιάζοντας την 79η ΔΕΘ. Παράλληλα, εξήγγειλε περισσότερες φοροελαφρύνσεις σε δεύτερο χρόνο υπό την προϋπόθεση να μην απειληθεί το πρωτογενές πλεόνασμα. Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, λέγοντας ότι ο φόρος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και προκάλεσε μεγάλη οικολογική επιβάρυνση, συμπλήρωσε.

Επίσης, εξήγγειλε εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ξενοίκιαστα διαμερίσματα και είπε ότι ο φόρος σε λίγα χρόνια θα γίνει ανταποδοτικός, το βασικό έσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει πραγματικός μοχλός ανάπτυξης χωρίς να εξαρτάται από την κεντρική εξουσία, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε περισσότερες δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και «αισθητή μείωση» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην υπερφορολόγηση λέγοντας ότι ήταν αναπόφευκτη, αλλά πρέπει να τελειώσει σταδιακά για να μην γυρίσουμε στα ελλείμματα.

Για το χρέος σημείωσε ότι «μέσα σε λίγους μήνες θα λάβουμε πιστοποίηση ότι είναι βιώσιμο. Ήδη, παρά το γεγονός ότι παραμένει πολύ υψηλό, σε απόλυτο αριθμό άρχισε να μειώνεται, έστω και οριακά. Και όταν αυξηθεί το ΑΕΠ, θα φανεί ακόμη περισσότερο η μείωση του χρέους».

Μιλώντας για τους ένστολους, τους οποίους «τιμάμε και αγαπάμε», είπε ότι η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν «όσο μας το επιτρέπουν οι ανάγκες του προϋπολογισμού».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι για πρώτη φορά στο γ’ τρίμηνο του 2014 η οικονομία θα έχει θετικό πρόσημο, έπειτα από 24 τρίμηνα συνεχούς ύφεσης, ενώ αναφέρθηκε στην συνεχή άνοδο των ελληνικών ομολόγων και στην πτώση των επιτοκίων.

«Η Ελλάδα δεν κοιτάει το χθες που μας πλήγωσε, κοιτάει μπροστά, κοιτάμε προς τη Νέα Ελλάδα που χτίζουμε. Φέτος περνάμε από την συνεχή κατρακύλα στην σταθερή άνοδο με ανάπτυξη και με καθημερινή μείωση ανεργίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ν.Σ.

Πηγή: http://news.in.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!