Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Σε επιφυλακή η Μαδρίτη μετά το πρώτο κρούσμα Έμπολα

D5143CFFEB4A596BE4E8D702A5F61E24

Σε υψηλή επιφυλακή βρίσκονται οι ισπανικές αρχές μετά το πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Μαδρίτη, σε μία 40χρονη νοσοκόμα, έχοντας θέσει σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό του ιού. 

Η υπουργός Υγείας εμφανίστηκε καθησυχαστική. Όσον αφορά ειδικότερα το ερώτημα του πώς μολύνθηκε η νοσοκόμα, η υπουργός είπε ότι εξετάζεται εάν εφαρμόστηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ασφάλειας.

Το περιστατικό είναι ουσιαστικά η πρώτη καταγεγραμμένη μετάδοση του ιού έξω από την Αφρική. 

Ο σύζυγος και μια συνάδελφος της νοσοκόμας τέθηκε σε καραντίνα, συνέβη και με ένα άτομο που συνέβη και με έναν άνδρα που έφτασε στη χώρα με πτήση από τη Νιγηρία. 

«Έχουμε επαγγελματίες που έχουν εξαιρετική εκπαίδευση στο χειρισμό τέτοιων καταστάσεων, όπως και την τεχνική και οργανωτική ετοιμότητα γιοα την αντιμετώπισή τους» καθησύχασε τους Ισπανούς η υπουργός Υγείας Άνα Μάτο σε συνέντευξη Τύπου. 

Οι αρχές της Μαδρίτης, τόνισε, βρίσκονται σε «απόλυτο συντονισμό σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Η 40χρονη νοσοκόμα, περισσότερα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, μετείχε στην ιατρική ομάδα που είχε αναλάβει τη νοσηλεία του γιατρού και ιερέα Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο, του δεύτερου ισπανού ιεραπόστολου που μολύνθηκε με τον ιό στη Σιέρα Λεόνε. Ο 69χρονος Βιέχο μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μαδρίτη, όμως υπέκυψε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μετά το θάνατο του ιεραπόστολου, η νοσοκόμα πήρε άδεια (όπως σημειώνει η El Pais, δεν είναι γνωστό εάν και πού μπορεί να ταξίδεψε) και παρουσίασε τα πρώτα, ήπια, συμπτώματα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η κατάστασή της αναφέρεται ως σταθερή το πρωί της Τρίτης.

Πηγη: http://news.in.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!