Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Σε ετοιμότητα για τον Έμπολα, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας

B873AA26779BAAA663A18304616C0A93

Στην Ελλάδα υπάρχει ετοιμότητα για τον ιό Εμπολα, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, στο περιθώριο της ημερίδας του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε πως «Είμαστε έτοιμοι, κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε, παίρνουμε τα προληπτικά μέτρα». 

«Εχουμε φτιάξει κι έναν θάλαμο στο «Αμαλία Φλεμινγκ», με δύο κρεβάτια. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην έχουμε κανένα περιστατικό. Από κει και πέρα ας ευχηθούμε να μην το έχουμε αυτό το περιστατικό, αλλά θα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος.

Σε ερώτηση ποιο νοσοκομείο θα είναι στη Θεσσαλονίκη το κέντρο αναφοράς για τον ιό αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει ποιο νοσοκομείο προετοιμάζεται γι αυτόν τον ρόλο και σημείωσε : «Η Θεσσαλονίκη είναι ένας χώρος πολύ πιο μακριά σε σχέση με την είσοδο κάποιων στη χώρα . Αυτή τη στιγμή, αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να ελέγξουμε τις εξόδους των ασθενών αυτών από τις χώρες τους, οι οποίοι μπορεί να μολύνουν τις άλλες χώρες», πρόσθεσε.

Επιβεβαίωσε ότι στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης υπάρχει χώρος απομόνωσης για περιστατικό με ιό Εμπολα και σημείωσε: «Τον έχουμε ετοιμάσει, αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι τελευταίο μέτρο».

Πηγή: http://news.in.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!