Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Στάση εργασίας την Τετάρτη από την ΕΛΜΕ Κυκλάδων – Διαμαρτυρία για την αξιολόγηση

elme

Στάση εργασίας προκήρυξε η Α” ΕΛΜΕ Κυκλάδων για την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής ζώνης 11.00-14.00 , στα πλαίσια της διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών για τον θεσμό της αξιολόγησης.

Η ΕΛΜΕ Κυκλάδων σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής:

Το Π.Δ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και η γενίκευση του θεσμού της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας αποτελούν τα δύο πρώτα αποφασιστικά βήματα της συγκυβέρνησης για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων του εκπαιδευτικού κόσμου και την προσαρμογή του δημόσιου σχολείου στις απαιτήσεις του κόσμου της αγοράς.

Η πολυεπίπεδη αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας (εξατομικευμένη, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση) στοχεύει στην επίτευξη των μνημονιακών δημοσιονομικών στόχων για απολύσεις και μείωση των κοινωνικών δαπανών, στην πειθάρχηση των εκπαιδευτικών στο νέο σχολείο της αγοράς και στη μετατόπιση των ευθυνών για την εκπαιδευτική κρίση από την κυρίαρχη εκπαιδευτική πολιτική στους μεμονωμένους εκπαιδευτικούς, τη σχολική μονάδα και τους ίδιους τους μαθητές. Από αυτή την άποψη, η ακύρωση των αξιολογικών διαδικασιών στην πράξη είναι για μας μέρος του αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών και μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια των στελεχών εκπαίδευσης εντάσσονται ακριβώς στο ξεθεμελίωμα των δικαιωμάτων μας και του δημόσιου σχολείου.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων προκηρύσσει την Τετάρτη 27 Νοέμβρη τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής ζώνης 11.00-14.00 με σκοπό  να συμμετάσχουν οι συνάδελφοι σε παράσταση διαμαρτυρίας στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα, όπου θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο των στελεχών εκπαίδευσης στο σύγχρονο επιθεωρητισμό.

 

Συγκέντρωση στις 11:15 στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα.

Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων .

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!