Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Στην παρουσίαση του προγράμματος «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος» ο Δήμαρχος Σύρου

unnamed

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2014 στην Αίγλη Ζαππείου, (Ε.Ε.Ε.) από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Γ. Βρούτση. Στην παρουσίαση, την οποία χαιρέτισαν ο Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ε. Βενιζέλος, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Θ. Φώσκολος.

Το πρόγραμμα Ε.Ε.Ε., συνολικού Π/Υ 30 εκ. ευρώ, θα εφαρμοστεί πιλοτικά μόνο σε δεκατρείς (13) δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης. Επισημαίνεται ότι, η Σύρος αποτελεί το μοναδικό νησί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι του νησιού μας (άποροι, άνεργοι, ανασφάλιστοι υπερήλικες) σε διάστημα 6 μηνών εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 1 – 1.5 εκ. ευρώ. Πρόκειται για μια άμεση και σημαντική οικονομική ανακούφιση εκατοντάδων συμπολιτών μας με μηδενικό ή χαμηλό εισόδημα και μια επιτυχία για την Σύρο, η οποία συνδυάζεται παράλληλα με δράσεις κοινωνικής επανένταξης και αποτελεί το επιστέγασμα της πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, του Kυκλαδίτη Υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση και της νέας Δημοτικής Αρχής.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Υπουργού κ. Γ. Βρούτση, του Δημάρχου κ. Γ. Μαραγκού και του Αντιδημάρχου κ. Θ. Φώσκολου με σκοπό την περαιτέρω ανάλυση του προγράμματος και τον προγραμματισμό για την ταχύτερη έναρξη εφαρμογής του. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικά θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, μεταξύ των οποίων και το φλέγον ζήτημα της εμπλοκής στην παραχώρηση του στρατοπέδου «Ζαφείρη».

Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκαν να έχουν μια συστηματική και εποικοδομητική συνεργασία αφενός για την άμεση έναρξη και απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος» και αφετέρου για την προώθηση συγκεκριμένων ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης τα οποία συζητήθηκαν, βάση της ατζέντας της συγκεκριμένης συνάντησης.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!