Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Στην προσυνεδριακή συνάντηση για την Υγεία στη νησιωτική Ελλάδα ο Δήμαρχος Άνδρου – «Ζητάμε το αυτονόητο για το αγαθό της Υγείας, που όλοι δικαιούμαστε», επισημαίνει ο κ. Σουσούδης

10665858_758432180888499_7748768334209642202_n

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράστηκε για την κατάσταση της παροχής υγείας στα νησιά των Κυκλάδων από το σύνολο των Δημάρχων που παραβρέθηκαν στην προσυνεδριακή συνάντηση με θέμα “Κοινωνική Πολιτική και Υγεία στη Νησιώτικη Ελλάδα” που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, την περασμένη Παρασκευή, ενόψει της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Συνεδρίου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 25 Οκτωβρίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν  ο πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούληςο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κ. Γιάννης Πετράκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων κ. Ευάγγελος Πανοηλίας, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Νίκος Παγίδας καθώς και οι Δήμαρχοι Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, Σύρου κ. Γιώργος Μαραγκός, Κύθνου κ.  Σταμάτης Γαρδέρης, Κέας κ. Ιωάννης Ευαγγέλου, Σικίνου κ. Βασίλης Μαράκης, Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης και Τήνου κ. Σίμος Ορφανός.

Θ. Σουσούδης: «Ζητάμε το αυτονόητο για το αγαθό της Υγείας, που όλοι δικαιούμαστε»

10410311_758432010888516_8943214580191951192_n

Σχολιάζοντας την συμμετοχή του στην προσυνεδριακή αυτή συνάντηση για την υγεία στα νησιά  ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης επεσήμανε:

«Είναι αδιανόητο να κατανοηθεί η φθίνουσα πορεία της υγείας, σε μια εποχή που οι Κυκλάδες αποτελούν τουριστικό προορισμό για εκατομμύρια επισκέπτες και υπάρχει σημαντικός αριθμός μόνιμων κατοίκων.

Πως είναι δυνατόν να περιμένουμε να γυρίσουν πίσω στα νησιά νέοι, που θα μπορούσαν να ασχοληθούν με την γεωργία και την κτηνοτροφία, κλάδοι που θα συντελέσουν σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας μας; Νέοι που θα ήθελαν πολύ να επιστρέψουν και να αφήσουν την μιζέρια της Πόλης όπου έχουν εγκλωβιστεί.

Πως περιμένουμε να γυρίσουν πίσω στα σπίτια τους οικογένειες, ζευγάρια και συνταξιούχοι για να απολαύσουν την ποιότητα ζωής που τους παρέχει η Άνδρος;

Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη όταν οι υπηρεσίες παροχής υγείας είναι ελλιπείς;

Αυτονόητο είναι λοιπόν, κάτοικοι και επισκέπτες να μην αισθάνονται ασφάλεια και αυτό να δημιουργεί, δικαιολογημένα, έντονη δυσαρέσκεια σε όλους.

Η έννοια της νησιωτικότητας δεν έχει ακόμα βρεί την σημασία της.

Μοναδικό αντίβαρο στην όλη απαράδεκτη κατάσταση είναι η υπερπροσπάθεια του προσωπικού και των γιατρών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Δεν θα αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες. Το αισιόδοξο είναι, πως όλοι οι Δήμαρχοι θα το αντιμετωπίσουμε συλλογικά και σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), θα συναντηθούμε μέσα στον Οκτώβρη με τον Υπουργό και θα ζητήσουμε άμεση στελέχωση των μονάδων Υγείας στα νησιά μας.

Ζητάμε το αυτονόητο για το αγαθό της Υγείας, που όλοι δικαιούμαστε».

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!