Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Στη Νάξο η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου – Εκδήλωση προς τιμήν του Γιώργου Πουσσαίου

POYSSAIOS

Στη Νάξο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Αυγούστου η τελευταία τακτική συνεδρίαση – για την τρέχουσα δημοτική περίοδο – του Διοικητικού Συμβουλίου του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου.

Στη συνεδρίαση αυτή (που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα) τους εκπροσώπους των αιρετών των Κυκλάδων, θ’ απασχολήσουν τρέχοντα θέματα, που αφορούν το θεσμό της αυτοδιοίκησης, ορισμοί εκπροσώπων, κλπ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Δ.Σ., στις 8 το βράδυ του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Πουσσαίου, ο οποίος υπηρέτησε με αφοσίωση και αποτελεσματικότητα το θεσμό της αυτοδιοίκησης, τόσο της τοπικής, όσο και της περιφερειακής, για 24 περίπου χρόνια. Η εκδήλωση για τον κ. Πουσσαίο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου – Πρώην Σχολή Ουρσουλινών, στο Κάστρο Χώρας Νάξου.

Ο κ. Πουσσαίος διετέλεσε Δήμαρχος Ιητών για 20 περίπου χρόνια, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) Νομού Κυκλάδων, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), ενώ την τρέχουσα δημοτική και περιφερειακή περίοδο υπηρετεί την αυτοδιοίκηση από τη θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων. Τέλος, ο κ. Πουσσαίος έχει διατελέσει και Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού.

Είναι εμπνευστής πολλών θετικών δράσεων για την επίλυση των προβλημάτων των νησιών και πολλές από τις ιδέες του υπήρξαν πρωτοπόρες στο χώρο της Αυτοδιοικησης. Η πολυετής προσφορά του στις Κυκλάδες αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους όσους υπηρετούν την αυτοδιοίκηση και ειδικότερα τη νησιωτική.

Πηγή: http://www.naxosnow.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!