Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Στη Σύρο ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Σπύρος Σπυρίδων

SPYROS SPYRIDON 1

Την πρώτη του γνωριμία με τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης είχε σήμερα στη Σύρο ο νέος Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Σπύρος Σπυρίδων.

Ο κ. Σπυρίδων, αφού χαρακτήρισε «θέση ευθύνης» την θέση του Γ.Γ., θέλησε καταρχήν να ξεκαθαρίσει τι σημαίνει Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θεωρώντας ότι «ένα είναι το ουσιώδες: για να πάει κάτι μπροστά, για να γίνει μια ουσιαστική προσπάθεια για την οικονομία, για τη χώρα, για τον τόπο, θα πρέπει να υπάρχουν συνέργιες, θα πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία και να γίνει εφαρμογή αυτό που ονομάζουν στην Ε.Ε. πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, εμείς θα το λέγαμε συνεργασία των θεσμών της αυτοδιοίκησης, του κεντρικού κράτους, αλλά και την Ε.Ε.»

Στη συνέχεια, παρουσίασε τις προτεραιότητες που έχει θέσει, οι οποίες έχουν ως εξής:

1ον Η γνωριμία του με το ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως, η ουσιαστική γνωριμία του με τα διάφορα νησιά και τα θέματα που αντιμετωπίζουν (σ.σ. όπως ο ίδιος είπε, αποφεύγει να χρησιμοποιεί τα λέξη «προβλήματα»).

2ον η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε στην υποστελέχωση που αντιμετωπίζουν, αλλά και την πολυδιάσπαση τους και πρόσθεσε ότι «χρειάζονται νέες μέθοδοι και μια βελτιωμένη λογική».

3ον Η συμβολή σε μια ολοκληρωμένη πολιτική, δεδομένου ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση «παίζει» τον ρόλο του καταλύτη μεταξύ του κεντρικού κράτους, της αυτοδιοίκησης και των ζητημάτων που αυτή αντιμετωπίζει.

«Το Αιγαίο έχει φοβερές δυνατότητες […] Ναυτιλία και τουρισμός μπορούν να γίνουν κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σπυρίδων, ο οποίος επεσήμανε ότι στόχος του είναι να καταγραφεί ως «ένας χρήσιμος άνθρωπος στα νησιά του Αιγαίου».

Μετά τη σύντομη τοποθέτηση του, ο Γ.Γ. δέχτηκε τις πρώτες ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Στην ερώτηση του naxosnow.grσχετικά με το τι προτίθεται να κάνει αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στους τομείς της υγείας και της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, ο κ. Σπυρίδων απάντησε: «Αν υπάρχει μια κεντρική πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί, είναι αυτή της συνοχής. Ο πολίτης που ζει στα νησιά έχει πρωταρχικό δικαίωμα στην υγεία και την προσπελασιμότητα. Είμαι ένας από αυτούς που θα συμμετάσχουν στις προσπάθειες που γίνονται και θα γίνουν στο να βελτιωθούν και οι παροχές υγείας και οι συγκοινωνίες. Είμαστε σε συνεργασία και με τη ΔΥΠΕ και με το υπουργείο Ναυτιλίας».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΑ υποσχέθηκε ότι οι επισκέψεις του τόσο στη Σύρο, όσο και στις υπόλοιπες Κυκλάδες, θα είναι συχνές.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!