Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Στο Καστελόριζο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

unnamed

Με την Ελληνική Εταιρία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και τον Πρόεδρό της Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγητή κ. Στέλιο Περράκη, επισκέφθηκε το Σάββατο το Καστελόριζο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος για τους εορτασμούς της απελευθέρωσης του νησιού.

unnamed (1)

Η Ελληνική Εταιρία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων πραγματοποίησε την επίσκεψη στο Καστελόριζο στο πλαίσιο του επιστημονικού Συμποσίου που οργάνωσε στη Ρόδο για την επέτειο των 20 ετών από την ισχύ της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982. Θέλοντας να τιμήσει όχι μόνο για σημειολογικούς αλλά και για ιστορικούς λόγους το πρώτο κομμάτι ελληνικής γης που απελευθερώθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα μέρος του Συμποσίου της, έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της Μεγίστης όπου συζήτησαν θέματα ζωτικής σημασίας για τις Διεθνείς Σχέσεις όπως η θέση της περιοχής μας στον διεθνή χάρτη εξελίξεων με πρωταγωνιστή το ζήτημα της ΑΟΖ, την ενέργεια,  τις θαλάσσιες ζώνες αλλά και  θέματα ασφάλειας.

unnamed (2)

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου παρακολούθησε την Δοξολογία και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων παρόντων των βουλευτών Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Υψηλάντη και κ. Μίκας Ιατρίδη,  της στρατιωτικής ηγεσίας της Δωδεκανήσου με επικεφαλής τον Υποστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ και τον Υποναυάρχο Παναγιώτη Παστουσέα ΠΝ, Υπαρχηγό ΓΕΝ, των τοπικών αρχών αλλά και των κατοίκων του Καστελορίζου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας – και κατ΄ επέκταση της Ευρώπης- τη νήσο Στρογγύλη για να χαιρετίσει από κοντά την φρουρά που με πίστη, τόλμη και αγάπη για την πατρίδα φυλά Θερμοπύλες, στο φυλάκιο του νησιού.

unnamed (3)

«Η πραγματοποίηση του Συμποσίου από την Ελληνική Εταιρία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων στη Ρόδο και στο Καστελόριζο, την ημέρα της επετείου απελευθέρωσης του νησιού έχει μεγάλο συμβολικό χαρακτήρα. Η θέση του Καστελορίζου όχι αυτή στην καρδιά των ελλήνων και δη των Δωδεκανησίων, αλλά και στον χάρτη είναι ιδιαίτερη, μοναδική και στρατηγική. Στο ανατολικότερο άκρο του Αιγαίου και στην καρδιά της Μεσογείου, αποτελεί για την περιοχή μας, την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη ευρύτερα, το φυσικό σύνορο και τον ακρογωνιαίο λίθο των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Το πρώτο κομμάτι ελληνικής γης στο οποίο υψώθηκε η γαλανόλευκη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων. Από την πλευρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δεσμεύομαι πως η παρουσία μας  θα είναι συνεχής, μόνιμη και με κάθε δυνατό τρόπο αισθητή, ώστε οι κάτοικοι της Μεγίστης να μη νιώσουν ποτέ μόνοι και αποκομμένοι. Οι παρεμβάσεις μου άμεσες, με συνοχή και συνέχεια ώστε να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη από την Κέα ως το Καστελόριζο, η θάλασσα του Αιγαίου να ενώνει όλους τους κατοίκους του και το Καστελόριζο να εισπράξει πολιτικές αντίστοιχες της τεράστιας αξίας του για τη χώρα μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

unnamed (4)

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!