Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Στο νέο Δ.Σ. της ΕΝΠΕ οι κ.κ. Χατζημάρκος, Κόκκινος και Μαχαιρίδης

10628288_1479816705634144_2631044363342016803_n

Στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, εκλέχθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Μαχαιρίδης. 

Να σημειώσουμε πως ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  εκλέχθηκε με τον συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των Περιφερειών» του Κώστας Αγοραστού, καθώς και ο κ. Μαχαιρίδης που εκλέχθηκε με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση» με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα.

Επιπλέον η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα εκπροσωπηθεί και στο νέο Εποπτικό Συμβούλιο από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Κόκκινος, ο οποίος εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας στην ΕΝΠΕ έχουν ως εξής:

 • Η «γαλάζια» παράταξη του Κώστα Αγοραστού «Συμμαχία υπέρ των Περιφερειών» έλαβε 92 ψήφους και εκλέγει  τέσσερα μέλη στο νέο ΔΣ: Κατά σειρά τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη (77 ψήφοι), τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Δημήτρη Μαραβέλια (71) και τους πρώην περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή (68) και Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου (66).
 • Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ριζοσπαστική Περιφερειακή Πρωτοβουλία»με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου έλαβε 74 ψήφους και εκλέγει τρία μέλη στο νέο Δ.Σ.: Τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Σπύρο Τζόκα (65) και τους περιφερειακούς συμβούλους Στερεάς Ελλάδας Νίκο Στουπή (58) και Πελοποννήσου Νίκο Πατσαρίνο (55)
 • Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση» με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα έλαβε 41 ψήφους και εκλέγει δύο μέλη στο νέο Δ.Σ.: Τους πρώην περιφερειάρχες Αττικής Γιάννη Σγουρό (32) και Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη (24)
 • Η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα «Σύγχρονη Ανθρώπινη Περιφέρεια» έλαβε 29 ψήφους και εκλέγει ένα μέλος στο νέο Δ.Σ., τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο (28)
 • Η παράταξη του Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος»έλαβε 18 ψήφους και εκλέγει ένα μέλος στο νέο Δ.Σ., την Ελένη Παναγιωτοπούλου (17), περιφερειακή σύμβουλο Αργολίδας
 • Η παράταξη του Θόδωρου Καρυπίδη «Ανατροπή-Δημιουργία», έλαβε 16 ψήφους και εκλέγει ένα μέλος στο νέο Δ.Σ., τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντα (16 ψήφοι)
 • Η «Λαϊκή» Συσπείρωση έλαβε οκτώ ψήφους και δεν εκλέγει μέλος στο νέο Δ.Σ, όπως και η Ελληνική Αυγή που έλαβε πέντε ψήφους.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από:

 • Δέκα μέλη της «γαλάζιας» παράταξης του Κώστα Αγοραστού: Τους έξι περιφερειάρχες που συμμετέχουν ex officio: Κ. Αγοραστό, Α. Καχριμάνη, Γ. Χατζημάρκο, Χ, Καλογήρου, Γ. Παυλίδη και Κ. Μπακογιάννη και τους τέσσερις που εξελέγησαν από τη Γενική Συνέλευση: τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Δημήτρη Μαραβέλια και τους πρώην περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή και Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου.
 • Πέντε μέλη από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ της Ρένας Δούρου: Οι δύο περιφερειάρχες Ρένα Δούρου και Θόδωρος Γαλιατσάτος και οι εκλεγμένοι από την Γ.Σ.: Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Σπύρος Τζόκας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας Νίκος Στουπής και Πελοποννήσου Νίκος Πατσαρίνος
 • Τέσσερα μέλη από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα: Οι δύο περιφερειάρχες Α. Κατσιφάρας και Στ. Αρναουτάκης και οι δύο εκλεγμένοι από την Γ.Σ. πρώην περιφερειάρχες Αττικής Γιάννης Σγουρός και Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης
 • Δύο μέλη από το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα: Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος
 • Δύο μέλη από το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη: Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και η περιφερειακή σύμβουλος Αργολίδας Ελένη Παναγιωτοπούλου
 • Δύο μέλη από το ψηφοδέλτιο του Θόδωρου Καρυπίδη: Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντας.

Το νέο Εποπτικό Συμβούλιο

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή μελών του Εποπτικού Συμβουλίου.

Ψήφισαν 284  μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

Μετά τη διαλογή βρέθηκαν:

258 έγκυρα ψηφοδέλτια, 19 λευκά και 7 άκυρα ψηφοδέλτια.

Τα πέντε νέα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου είναι:

-Κόκκινος Χαράλαμπος, 124 σταυρούς

-Ψαθάς Βασίλειος, 109 σταυρούς

-Μαρκόπουλος Θεόδωρος, 97 σταυρούς

-Φιλίππου Πέτρος, 85 σταυρούς

-Γαλιατσάτος Σπυρίδων, 68 σταυρούς.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!