Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Στο Open Days στις Βρυξέλλες η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος της ΠΝΑΙ Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Χαρούλα Γιασιράνη

unnamed

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος  ΠΝΑΙ Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  κα Χαρούλα Γιασιράνη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής “Ένωσης,τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των Open Days που γίνεται κάθε χρόνο,στις αρχές Οκτωβρίου.

Η κα Γιασιράνη,εκπροσώπησε την ΠΝΑΙ στα Open Days αλλά και σε σειρά  τεχνικών συσκέψεων που έγιναν με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτή κας Μαρίας Σπυράκη,μέλους της Επιτροπής  Περιφερειακής Ανάπτυξης ( Regio) της ΕΕ.

Στις τεχνικές συναντήσεις πήραν μέρος  Ευρωβουλευτές ,υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Επιτροπής Περιφερειακής  Ανάπτυξης ,διακρατικών προγραμμάτων,Έλληνες και Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι των Περιφερειών της χώρας  για τα Ευρωπα’ι’κά  θέματα .

Σκοπός των συσκέψεων,ήταν η ενημέρωση των εκπροσώπων των Περιφερειών της χώρας για  το σχεδιασμό της προγραμματικής περιόδου 2014-2020,τα διακρατικά προγράμματα και τις Μακροπεριφέρειες που δημοιουργούνται στην Ευρώπη,με πρώτη την Αδριατική-Ιόνιο. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα υπόλοιπα διαθέσιμα  της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 που παραμένουν αδιάθετα και τις προοπτικές απορρόφησης τους.

Στο περιθώριπο των επίσημων συναωτήσεων,πραγματοποιήθηκαν άλλες, κατά τις οποίες οι εκπρόσωποι των Περιφερειών της χώρας ,συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά μεταξύ τους αλλά και με θεσμικούς φορείς των περιφερειών τους,προκειμένου να έχουν απ” ευθείας γραμμή επικοινωνίας και συνεργασία με τα όργανα και τις Επιτροπές της ΕΕ για την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!