Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου στην εκδήλωση για το Νοσοκομείο

Ο  ΣΥΡΙΖΑ Σύρου αποδεχόμενος το κάλεσμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου και της ΕΙΝΟΣ συμμετείχε στην εκδήλωση ενημέρωση για την πορεία του Νοσοκομείου Σύρου, προσπάθεια που επικροτούμε και θα στηρίξουμε παντοιοτρόπως . Τα όσα ελέχθησαν  μας ήταν σχεδόν στο σύνολο τους γνωστά κυρίως λόγω των επαφών που κατά καιρούς πραγματοποιούν κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι επιχειρείται   μια έμμεση προσπάθεια εξοβελισμού και ωραιοποίησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο από ορισμένους εκπροσώπους των ιατρών και των κυβερνητικών κομμάτων. Ακούστηκαν θέσεις όπως ότι ο Υπουργός είναι ενήμερος για τα προβλήματα του  και ότι το μόνο που πρέπει να πράξουμε είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα πίεσης και πως πρέπει να αναζητήσουμε ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης.

Το Νοσοκομείο μας που είναι η ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας σε όλες τις Κυκλάδες λειτουργεί πλέον στα όρια των δυνατοτήτων του. Από το 2012 ο προϋπολογισμός του έχει μειωθεί κατά 60% και με το πέρασμα του χρόνου αποδυναμώνεται και το έμψυχο δυναμικό του λόγω των συνταξιοδοτήσεων. Όπως πληροφορηθήκαμε επίκειται η προμήθεια μέσω ΕΣΠΑ νέου μαγνητικού τομογράφου και άλλων μηχανημάτων. Το πιθανότερο όμως σενάριο είναι πως όλος αυτός ο εξοπλισμός δεν θα μπορέσει να αξιοποιηθεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας όλων των πολιτών με τελευταίο παράδειγμα την κατάργηση όλων των ψυχιατρικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας. Σταδιακά οδηγούμαστε σε μοντέλα όπου το αγαθό της υγείας, και λόγω της κατάρρευσης των ταμείων,  θα είναι προνόμιο μόνο όσων έχουν οικονομική επιφάνεια. Δεν πρόκειται για μια επιλογή που επιβάλλεται λόγων της κρίσης αλλά για μια συνειδητή επιλογή των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Στον αντίποδα βρίσκεται η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που θέτει ως έναν από τους βασικούς πυλώνες στο κυβερνητικό του πρόγραμμα την καθολική πρόσβαση των πολιτών σε ένα αξιόπιστο και ποιοτικό σύστημα υγείας. 

Οι Συριανοί και οι Κυκλαδίτες δεν πρέπει να αφήσουν τους εκπροσώπους του μνημονίου και των ακολούθων τους να καταστρατηγήσουν το δικαίωμα τους στην Υγεία και ζητάμε  -την  άμεση  στήριξη  του  νοσοκομείου  Σύρου και  των   Κέντρων Υγείας   στις   Κυκλάδες.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!