Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Ιωάννη Φλεβάρη με εκπροσώπους της ΣΕΗΔ

unnamed (2)

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Ιωάννη Φλεβάρη με τους κ.κ. Τσαμπίκο Κυζάλα και κ. Μιχάλη Κωνσταντάρα, πρόεδρο και γραμματέα αντίστοιχα του ΣΕΗΔ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για θέματα του τομέα ευθύνης του και δήλωσε το εξής : «Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι η καλή συνεργασία και ο συντονισμός ενεργειών με τους επαγγελματικούς συλλόγους και σωματεία. Αυτό μόνο θετικό αντίκρισμα θα έχει στη νομιμότητα των δράσεων και στην πάταξη κάθε αυθαίρετης επαγγελματικής δραστηριότητας. Θα προσδώσει επίσης το στοιχείο της οργάνωσης και της εύρυθμης λειτουργίας επαγγελμάτων και επαγγελματιών που όλοι επιθυμούμε». Οι εκπρόσωποι του σωματείου ανέφεραν ότι αποβλέπουν σε καλή συνεργασία και συνεννόηση με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και εξέθεσαν τα προβλήματα του κλάδου τους. Έγινε αναφορά στο θέμα της λειτουργίας της επιτροπής ελέγχου του τμήματος Βιομηχανίας η οποία έχει αρμοδιότητα στην διαπίστωση νομιμότητας ηλεκτρολογικών και άλλων εγκαταστάσεων καθώς και στην νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος. Ο ΣΕΗΔ αναφέρθηκε στην διαδικασία εξετάσεων για την απόκτηση πιστοποίησης επαγγέλματος ηλεκτρολόγου και σε σειρά άλλων θεμάτων που αφορούν τον κλάδο. Μετά την συνάντηση ο πρόεδρος του σωματείου δήλωσε ότι «τα μέλη μας έχουν μειωθεί από 190 περίπου, σε 105 με τάσεις συρρίκνωσης και τούτο είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Ως σωματείο είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε το εισόδημα των μελών μας που διαθέτουν νόμιμη άδεια, από παρανόμως εργαζομένους και από αυθαίρετες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Γενικά από κάθε μη σύννομη δραστηριότητα. Η ΔΕΗ επίσης ως ο κύριος φορέας ηλεκτροδότησης πρέπει να συνδράμει στο θέμα της τακτικής συντήρησης και ελέγχου των εγκαταστάσεων με ενημέρωση των καταναλωτών. Προβληματισμό μας προκαλεί και το γεγονός ότι σε διάφορους επαγγελματικούς οδηγούς όπως ο χρυσός οδηγός του ΟΤΕ αλλά και αντίστοιχα τοπικά έντυπα διαφημίζουν ως ηλεκτρολόγους, πρόσωπα τα οποία δεν ασκούν νόμιμα το επάγγελμα. Για το θέμα αυτό θα ενεργήσουμε τα νόμιμα και θα ενημερώσουμε τις υπηρεσίες του τμήματος βιομηχανίας».

Ο γραμματέας του σωματείου από την πλευρά του επισήμανε ότι «πέραν από τον έλεγχο νομιμότητας το σωματείο μας ενδιαφέρεται και για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας καθώς και του τουρισμού μας γι’ αυτό και πρέπει οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις να συντηρούνται σε τακτά διαστήματα όπως προβλέπει ο νόμος και να μην είναι επικίνδυνες». Ο Αντιπεριφερειάρχης τέλος, ζήτησε από το σωματείο τακτική επικοινωνία και καλή συνεργασία με το Τμήμα Βιομηχανίας και ευχήθηκε στη νεοεκλεγείσα διοίκηση του ΣΕΗΔ καλή επιτυχία στο έργο της.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!