Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τους ναυτικούς

Με έμφαση στην προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων οι ναυτικοί εξέθεσαν τα προβλήματά τους στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στη συνάντηση που είχαν τα μέλη της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τον υπουργό Ναυτιλίας, έκαναν λόγο για  φαινόμενα που -όπως υποστηρίζουν- παρατηρούνται της μη τήρησης της εργασιακής νομοθεσίας σε πλοία της ακτοπλοΐας.

Επίσης έθεσαν στο υπουργό το θέμα της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, καθώς και τα προβλήματα που εμφανίζονται στη ναυτική εκπαίδευση, εστιάζοντας στη λειτουργία των σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, στον κατάλληλο εξοπλισμό τους και στην υλικοτεχνική τους υποδομή.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του Υπουργείου να διερευνούν εξονυχιστικά τις καταγγελίες της ΠΝΟ για τον εντοπισμό τέτοιων φαινομένων, υπογραμμίζοντας ότι βούλησή του είναι να μην υπάρχει καμία ανοχή.

Σημείωσε επίσης ότι μέλημά του είναι η ενίσχυση της απασχόλησης του Έλληνα ναυτικού, λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται στον χώρο της ακτοπλοΐας και ευρύτερα στον χώρο της ναυτιλίας έχουν ως κεντρική κατεύθυνση την αύξηση των θέσεων εργασίας τους.

Αναφερόμενος στη ναυτική εκπαίδευση είπε ότι στόχος του υπουργείου είναι η ααναβάθμισή της λέγοντας ότι αποτελεί κεντρική προτεραιότητα η ορθή διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων από το ΕΣΠΑ. Ο υπουργός ενημέρωσε την ΠΝΟ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση για την καταβολή των δεδουλευμένων για τους απλήρωτους ναυτικούς, μίας νομοθετικής πρωτοβουλίας που είχε λάβει ο ίδιος στη Βουλή και κάλεσε τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να εντείνουν τον διάλογο και τη συνεργασία τους για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την ομαλή λειτουργία της ακτοπλοΐας.

Πηγή: http://newpost.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!