Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνάντηση Βορίδη – Κεφαλογιάννη για τον ιατρικό τουρισμό

129771

Η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν βελτιώσεις στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό, οι οποίες πρόκειται να γίνουν με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Στο πλαίσιο αυτό, στις 7 και 8 Οκτωβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί ευρεία συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων και εμπλεκομένων με τον ιατρικό τουρισμό φορέων, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των βέλτιστων προτύπων, με συνεργασία των δύο υπουργείων και ειδικότερα την πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας «Υγεία εν Δράσει».

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να διοργανωθεί ενημερωτική ημερίδα στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο της προώθησης όλων των ειδικών μορφών τουρισμού έχει ήδη αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού. 

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η εκπόνηση έρευνας στην αγορά του εξωτερικού, με σκοπό την καταγραφή των δεδομένων που θα επιτρέψουν την άντληση τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη συνεργειών, που θα συνδράμουν στην αποτελεσματική προώθηση και προβολή του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Πηγή: http://newpost.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!