Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άνδρου: «Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο»

 

83969-621ee1cee67b7f5dc5016ca5762406c5_xl1

Για τρομερές ελλείψεις τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και στα κονδύλια, κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Άνδρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης». Παράλληλα ο Σύλλογος ξεκαθαρίζει πως βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση καλώντας  όλα τα μέλη  να αρνηθούν οποιαδήποτε συμμετοχή στις διαδικασίες κάνοντας χρήση της προκηρυγμένης διαρκούς απεργίας-αποχής.

Επίσης καλεί τους διευθυντές να μην προχωρήσουν στη συγκρότηση ομάδων εργασίας καθώς και να αρνηθούν να συμμετέχουν στη δική τους ατομική αξιολόγηση, ενώ επισημαίνει πως προκειμένου αυτός ο αγώνας να δοθεί ενιαία κι οργανωμένα, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στα τέλη Σεπτέμβρη, με την συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλα τα νησιά του Συλλόγου Άνδρο, Κέα, Κύθνο, Σέριφο με διαδικτυακή σύνδεση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει τα σχολεία με τρομερές ελλείψεις τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και στα κονδύλια που χρειάζονται για να λειτουργήσουν. Την ίδια στιγμή που ο Υπουργός Παιδείας περιφέρεται στα κανάλια δηλώνοντας ικανοποιημένος με την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, πολλοί μαθητές πήγαν στον αγιασμό χωρίς να βρουν τον εκπαιδευτικό της τάξης τους. Και τώρα οι ίδιοι που έχουν οδηγήσει τα σχολεία σ’ αυτήν την κατάσταση, έρχονται να επιβάλλουν την αυτό-αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.

Τις επόμενες μέρες πολλοί σύλλογοι διδασκόντων θα κληθούν να συνεδριάσουν, έστω και με ελλιπές προσωπικό, για να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας ξεκινώντας έτσι τη διαδικασία της αυτό-αξιολόγησης. Την περσινή χρονιά πάρα πολλά σχολεία και χιλιάδες εκπαιδευτικοί κατάφεραν να μπλοκάρουν στην πράξη τη διαδικασία τόσο των σεμιναρίων όσο και της ίδιας της αξιολόγησης μέσα από την εξ’ ολοκλήρου άρνηση συγκρότησης ομάδων ή την υιοθέτηση κοινού κειμένου από τη ΔΟΕ. Τη φετινή χρονιά η μάχη της αυτό-αξιολόγησης/αξιολόγησης έχει διευρυνθεί σε όλο το δημόσιο τομέα και ήδη η ΑΔΕΔΥ έχει πάρει απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε τέτοια διαδικασία. Η απόφαση αυτή καλύπτει νομικά και συνδικαλιστικά όλους τους εκπαιδευτικούς και αφορά την αυτό-αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, καθώς και την ατομική αξιολόγηση διευθυντών κι εκπαιδευτικών.

Ως εκ τούτου, ο Σύλλογός μας σε πλήρη συμφωνία με τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και τις περσινές αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων, καλεί όλα τα μέλη του να αρνηθούν οποιαδήποτε συμμετοχή στις διαδικασίες αυτό-αξιολόγησης/αξιολόγησης, κάνοντας χρήση της προκηρυγμένης διαρκούς απεργίας-αποχής. Καλούμε επίσης τους διευθυντές να μην προχωρήσουν στη συγκρότηση ομάδων εργασίας καθώς και να αρνηθούν να συμμετέχουν στη δική τους ατομική αξιολόγηση.

 Προκειμένου αυτός ο αγώνας να δοθεί ενιαία κι οργανωμένα, ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στα τέλη Σεπτέμβρη, με την ελπίδα να έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί.  Στη συνέλευση θα συμμετέχουν όλα τα νησιά του Συλλόγου (Άνδρος,Κέα, Κύθνος, Σέριφος) με διαδικτυακή σύνδεση. Η συμμετοχή όλων μας είναι παραπάνω από απαραίτητη ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου θίγονται άμεσα τα συνδικαλιστικά δικαιώματά μας.  Θα ενημερωθείτε εγκαίρως για την ακριβή ημερομηνία και ώρα.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Σ.                                                          ΛΑΘΗΡΑ Β.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!