Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων: «Να καρποφορήσει η προσπάθεια για ξεπέρασμα όλων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίσουμε από κοινού νέα Περιφερειακή Αρχή και εργαζόμενοι»

Ο Σύλλογος των Υπαλλήλων των Π.Ε. εύχεται καλή και παραγωγική θητεία στην νέα Περιφερειακή αρχή και προσβλέπει στην καλή συνεργασία μεταξύ της νέας  Διοίκησης και των εργαζομένων στην Περιφέρεια. Στην νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 02-09-2014 με τον  Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεονταρίτη συζητήθηκαν προβλήματα των υπαλλήλων και  θέματα καλύτερης λειτουργίας των υπηρεσιών. 

Το Δ.Σ του ΣΥΝΑΝΚ με αφορμή το δελτίο τύπου της συνάντησης των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών στις Π.Ε Κυκλάδων με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεονταρίτη αλλά και  τις τοποθετήσεις του κ. Αντιπεριφερειάρχη στην Π.Ε Άνδρου υπενθύμισε τις  προεκλογικές θετικές δεσμεύσεις του Αντιπεριφερειάρχη στην συνάντηση με το Δ.Σ  στις 15 Μαΐου του 2014, που λογικά θεωρούμε ότι απηχούν και την θέση της νέας  Περιφερειακής αρχής όσον αφορά τον ψηφισθέντα τροποποιημένο Οργανισμό της  Περιφέρειας ότι «πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι  διαδικασίες για την εφαρμογή του νέου Οργανογράμματος» αλλά και την κατηγορηματική του θέση ότι βρίσκεται απέναντι στο υπάρχον σύστημα της  «αξιολόγησης». Την οποία θέση του, ο κ. Λεονταρίτης επανέλαβε και στη τελευταία  συνάντησή μας λέγοντας ότι, θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό των εργαζομένων.

Τονίσαμε ότι συμφωνούμε στα παραπάνω και σε αυτήν την λογική της  αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών που αναφέρει η Διοίκηση, και που στηρίζεται στον  Οργανισμό που εγκρίθηκε από το Π.Σ στις 19 Οκτωβρίου του 2013. Υπενθυμίσαμε ότι  τον Οργανισμό αυτό είχε στηρίξει εκτός από την απερχόμενη Περιφερειακή αρχή  και ο επικεφαλής της Παράταξης Νέας Εποχή για τα Νησιά μας κ. Χαράλαμπος  Κόκκινος πλέον νέος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και στην  οποία τροποποίηση του Οργανισμού συνηγόρησε και ο παριστάμενος σε αυτό το  περιφερειακό συμβούλιο κυβερνητικός Βουλευτής, κ. Υψηλάντης αναγνωρίζοντας  την υποστελέχωση και την ιδιαιτερότητα της Περιφέρειάς μας . 

Υπενθυμίσαμε την θέση του Συλλόγου, την οποία είχε αποδεχτεί και δεσμευτεί το  προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν υποχρεωτικές  μετακινήσεις από νησί σε νησί, θέση στην οποία ο κ. Λεονταρίτης τοποθετήθηκε  λέγοντας ότι μόνο σε ακραία περίπτωση (που θεωρεί απίθανη) θα συμβεί κάτι τέτοιο και πάντως πριν από κάθε τέτοια ενέργεια θα υπάρξει προηγούμενη ενημέρωση και  του Συλλόγου με σκοπό να αποφεύγεται κάθε μονομερής ενέργεια.

Τονίσαμε ότι μέχρι και σήμερα οι συνάδελφοι υπάλληλοι της Περιφέρειας μας, έχουν  δώσει στην μεγάλη πλειοψηφία τους, τον καλύτερο εαυτό τους κάτι που είχε  επανειλημμένα αναγνωριστεί από όλες τις παρατάξεις του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου και παρά τα ανεπίλυτα και συνεχώς διογκούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και θα έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε και στον νέο Περιφερειάρχη ελπίζουμε σύντομα. 

Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να υπάρχει μια καλή συνεργασία με βασική προϋπόθεση όμως την συνέπεια έργων και λόγων της νέας Περιφερειακής Αρχής που ευχόμαστε να επιδείξει απέναντι στους εργαζόμενους στην Περιφέρεια.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λεονταρίτης υποσχέθηκε να έχει συχνές επαφές με όλες τις υπηρεσίες όλους τους υπαλλήλους αλλά και τον Σύλλογο. Ως υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ελπίζουμε ότι «η αλλαγή νοοτροπίας»  που συχνά αναφέρεται, θα εκφραστεί από την νέα Περιφερειακή Αρχή έμπρακτα με συνεχείς διεκδικήσεις και αποφάσεις, που θα έχουν αναφορά και στην απαίτηση του λαού της Περιφέρειας μας, για απαλλαγή από τις μνημονιακές απαιτήσεις πλήρους καταρράκωσης των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών των ΟΤΑ για ξεπούλημα των υπηρεσιών και καταδίκης της βολικής και εύκολης μεταφοράς ευθυνών σε όλους τους εργαζομένους ενισχύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό που διαλύει κάθε παραγωγικό ιστό.

Σε αυτήν την βάση πράγματι μπορεί να προχωρήσει και να καρποφορήσει η προσπάθεια για ξεπέρασμα όλων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίσουμε από κοινού Νέα περιφερειακή αρχή και εργαζόμενοι των υπηρεσιών της Περιφέρειας με στόχο πάντα την ικανοποίηση των συμπολιτών μας ως προς το συνολικό έργο που θα κληθούμε νέα Περιφερειακή Αρχή και εργαζόμενοι σε αυτήν να πραγματοποιήσουμε .

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τ.Υ. Τ.Υ.
Οδυσσέας Ευθυμίου Θανάσης Δρόσος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!